Sve tvoje drugarice su se udale, a on nikako da zaprosi?

Na prvih pet venčanja svojih drugarica si se trudila da ne budeš besna i ljubomorna, već da se raduješ u njihovo ime.

Kupovala si poklone, punila koverte, vodila dugogodišnjeg dečka, išla na feniranje i govorila “čestitam” kao papagaj. Onda na šestom, kada se udala drugarica iz srednje koja nikad u životu nije imala funkcionalnu vezu i koju je dečko zaprosio posle šest meseci, izgubila si svoju energiju i staloženost i pala u bedak.

“Zašto me posle tri/četiri/pet godina on i dalje ne prosi?” Završili ste fakultete, radite, volite se, dobra si prema njemu, ali dok svi drugi formiraju svoja gnezda, vi se još uvek “zabavljate”.

Mama te non-stop pita kad ćete i vi, ponavlja ti da će ti “proći godine“, ali momak ništa ne preduzima.

Šta sad raditi?

SAČUVAJ DOSTOJANSTVO

veridba

Ako kreneš sa ultimatumima, predstavljaš se kao nekakva očajnica. “Ako me ne oženiš za šest meseci, ja ću…” Ma, šta ćeš? Zamisli stvarno te ne oženi i ti ostaneš sa njim. U tom slučaju, snižavaš vrednost svoje reči. Ako te oženi, znaćeš da nije iz ljubavi nego iz ucene. Ne želiš valjda da preričavaš deci kako je tata zaprosio mamu rečima “Mama je bila očajna, i tata je prosto morao, šta će, da je oženi”. Ne, to treba da bude njegova odluka, ti treba da budeš princeza ove priče. Takođe, muškarci mrze ucene i time ćete samo manje poštovati.

POŠTUJ SEBE

veridba.jpg1

Ako smatraš da je najveći uspeh koji možeš da ostvariš udaja, onda imaš problem sa samopoštovanjem. Zapravo, najbolji način da dobiješ ono što hoćeš jeste da to nećeš. Kontradiktorno, ali istinito. Prvo, muškarci žele da osvajaju.  Očajnica koja samo kuka kako nikako da se uda i nije neki plen. Znači, ostvari neki svoj cilj. Postavi sebi cilj. Recimo, da zaradiš za letovanje na Ibici do juna, da počneš svoj biznis, da završiš fakultet, skineš pet kila, kreneš u teretanu tri puta nedeljno… Nije bitno koliko je sitan cilj, bitno je da ga imaš. Tako ti dečko neće biti centar sveta, a ti ćeš non-stop napredovati.  Onda kada ti ne bude cilj da te zaprosi, on ćete zaprositi. Ili možda i ukapiraš da možeš i bolje.

JEDAN ISKREN RAZGOVOR

verodba2

Jednom, ali samo jednom ti je dozvoljeno da pomeneš brak – samo u cilju da vidiš koji su mu planovi. I to zamotaj tako da ne bude napadno. Popričajte i pitaj ga koji su mu planovi za budućnost. Razgovor može da traje maksimalno pet minuta. Ako u tih pet minuta ne pomene tebe, onda je vreme da raskinete.

ULTIMATUM

voli sebe

Da, ultimatum je sjajna ideja. Ali ga postavi sebi. Recimo, daj mu godinu dana da te zaprosi, ali nemoj to njemu da kažeš. Za tih godinu dana, obećaj sebi da ćeš ispuniti neki od svojih ciljeva, najbolje nekoliko njih. Onda samo posmatraj kako se razvijaju stvari. Takođe, nemoj da se svađaš sa njim, nemoj ni jednom da pomeneš brak, nemoj da budeš njegov potrčko. Brini se o sebi, jer na kraju krajeva, ti si svoja najveća ljubav, a on ovako neopterećen će postupiti onako kako stvarno oseća. Ako te oženi, biće to jer on tako oseća, a ne zato što si dosadna udavača.

Srećno!

Foto: Tumblr

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>