Raspored sedenja na venčanju

Možda ste razmišljale o angažovanju agencije za organizaciju venčanja, ali Vam racionalni deo uma ne dozvoljava taj trošak, jer ima života i posle venčanja, zar ne? Istina je da biste od organizatora dobili pregršt ideja koje Vama nikada ne bi pale na pamet, i da bi vas u velikoj meri rasteretio stresa i nervoze. Ipak, postoji jedan zadatak pred kojim su svakom organizatoru vezane ruke. Planiranje  i organizacija rasporeda mesta sedenja Vaših gostiju je problem koji organizator ne može da reši umesto Vas. Jer samo Vi znate koje vaše tetke ne razgovaraju jedna sa drugom, ili koja drugarica je još u srednjoj školi preotela dečka onoj drugoj, pa ih nipošto ne smete smestiti za isti sto.

Ko će na venčanju pored koga sedeti je stvar dobrog planiranja, poznavanja pravila ali i jednostavne logike, jer Vi najbolje znate ko će se pored koga najbolje osećati i zabaviti. Predstavljamo Vam neke smernice koje Vam mogu biti od koristi pri pravljenju  rasporeda sedenja gostiju.

Mladenci, porodica i kumovi

U restoranima i salama za venčanja uobičajeno je da sto za kojim sede mladenci sa kumovima ima posebno mesto. Na dan venčanja mladenci su u središtu pažnje, na njihov sto pogled ima većina gostiju.

Najuži članovi porodice obično su raspoređeni  za stolovima sa leve i desne strane uz sto mladenaca. Podrazumeva se da nećete razdvajati parove, članove porodice i kolege sa posla. Ali isto tako i da razvedene bračne parove (i njihove nove partnere/supružnike) nipošto nećete smeštati za isti sto. Zajednički interesi ljudi koji sede za istim stolom, po pravilu garantuju opuštenu atmosferu.

war_wedding_01

www.deverevenues.co.uk

Solo goste je najbolje da smestite za sto sa parovima i društvom približne starosti kako bi se što bolje uklopili. Za one stolove koji nisu mnogo uočljivi najbolje je da smestite mlade (kolege s posla i rodbinu) i sve one  za koje znate da će većinu večeri provesti na podijumu za igru. Njima je najmanje bitno gde im se nalazi stolica.

Sa decom ne bi trebalo biti problema ukoliko imaju društvo. Njima ne treba mnogo vremena da se  prepoznaju i sprijatelje. Najčešće ćete ih videti na podijumu za igru, u blizini mlade ili napolju.

Potrudite se da za isti sto smestite osobe istog ili barem sličnog životnog doba. Mladi će Vam biti zahvalni ako ih razdvojite od roditelja i smestite za sto sa njihovim vršnjacima i rođacima koje poznaju.

Ruffled - photo by http://www.malloryplusjustin.com/ - http://ruffledblog.com/glam-wedding-in-a-cleveland-warehouse/

www.ruffledblog.com

Starije goste smestite blizu toaleta, a majke sa malom decom dalje od zvučnika.

Osobama sa invaliditetom obezbedite mesto koje ima dobar pogled na plesni podijum i mladenački sto i pristup prolazu.

I za kraj, nemojte zaboraviti mesta za članove muzičkog benda, fotografe, snimatelje i sve one koji se u poslednjem trenutku odlučili pojaviti ili povesti pratnju. Za što jednostavnije snalaženje stolove označite brojem ili slovom, a neka Vaše goste na ulazu dočeka pregledan spisak i mapa mesta za sedenje.

Foto: www.brennanshouston.com

Autor: Ljiljana Lazić

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>