Prevario vas je i šta sad?

Muževi se dele u tri kategorije – 10 posto onih koji nikad nisu prevarili ženu, 10 posto onih koji bi to rado učinili, 40 posto onih koje žena nije (još) provalila i još toliko onih čija se žena pravi gluva ili upravo predaje papire za razvod.

Samo, sve žene veruju da je njihov muž u prvoj kategoriji dok se ne dokaže suprotno. I sve tako dok mu niste videli poruku ili ga još gore uhavtile u akciji. I šta sad da radite? Niko ne želi muža preljubnika.

DA LI MOŽETE DA MU OPROSTITE?

Razmislite i o ovoj opciji. Mnogi brakovi nastave da funkcionišu i nakon ovog užasnog trenutka. Neki čak i postanu bolji. Probajte da razgovarate otvoreno. Šta je razlog prevare? Da li je jednostavno vaš muž đubre (šalimo se)?

razvod

Da da li možda niste imali seksualne odnose dugo? Da li je zaljubljen u drugu? Da li se oseća zapostavljeno? Da li je to jedini put? Da li je spreman da se bori da povrati vaše poverenje? Odgovori na ova pitanja će vam brzo objasniti da li je moguće nastaviti dalje ili je ovo kraj vašeg braka.  Ako je spreman da se bori iako zna da će biti teško – predaje vam šifru od Facebook profila, ne izlazi non stop, ne krije ništa i ne laže vas, možda još uvek ima nade. Opet, da li ste vi uopšte u stanju da mu oprostite? Čak i ako on daje sve od sebe da vrati poverenje, ako ćete mu stalno trljati nos prevarom, nećete nastaviti dalje. On mora da bude spreman na sve, a vi spremni da zaboravite. To nije lako. Da li ćete moći?

razvod, preljuba

 

Možda ćete zahvaljujući njegovoj preljubi saznati još neke stvari – šta mu je ona to pružila što vi niste i da li je možda bio nezadovoljan već duže vreme. Ako želite da spasite svoj brak, morate da pristupite otvorenog uma.

VREME ZA VAS

Bilo kako bilo, možda nije loše da odete na zasluženi emotivni odmor. Idite kod mame ili kod drugarice iz susednog grada na nedelju ili dve. To vreme će vam pomoći da shvatite šta želite. Takođe, pomoćiće njemu da vidi kako izgleda život bez vas.

RAZVOD

GIFs-Get-Over-Cheating-Exes

Ako ste uvereni da nema šanse da nastavite dalje, ne lažite sebe. Spremite se za bolan proces. Ipak, ako mislite da je to za vas najbolje rešenje, ne odlažite svoj novi početak iz straha ili inercije. Lakše je ako krenete odmah i imate više vremena da počnete život iz početka, onako kako će biti najbolje za vas. Upamtite da niste vi krivi za razvod, već on. Ako nije bio zadovoljan u bilo kojoj sferi vašeg braka, trebalo je sa problemom da se suoči drugačije. Varanje je za slabiće. Ipak, ostavite negativne emocije iza sebe i krenite čistog srca u novo poglavlje vašeg života. Možda vas tek čeka ljubav vašeg života, nešto bolje i ovo se pokaže kao dobra stvar. To se neće desiti ako vas razvod pretvori u ogorčenu ženu koja prema ljubavi ima ciničan stav i mrzi muškarce.

Reči utehe sa nekog bloga vam neće pomoći, zato ćemo vas poštedeti toga. Nadamo se da smo bar malo pomogli.

Srećno.

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>