Post-svadbena depresija

Godinama ste maštali o tom savrešenom danu – kao dete ste barbiku oblačile u belu salvetu, a kasnije procenjivale ko je za muža, a ko nije ni za broj telefona (jer nema sredine). Ne želite da priznate, ali uvek ste listale časopise o venčanjima, čak iako ni dečka niste imale. Kada ste ga našle, čim ste se zaljubile želele ste i brak. Kada je zaprosio, počeli su planovi . Izabrati haljinu, izabrati restoran, pozvati goste… I eto, sve ste uradili dobro i odlično se proveli. Dobili ste svoj happy end. Ali, šta sad?

Ako spadate u one mlade koje su se malo “smorile” nakon svadbe ili se tek spremate za ono što vas čeka, evo par saveta koje nije loše znati, a pomoći će da preborodite tu post-svadbenu depresiju. Ili još bolje: da u nju ni ne upadnete.

Nije svadba happy end

Svadba uopšte nije happy end, odnosno srećan kraj. To je samo srećan početak. Uzalud lepa haljina i lepe fotografije – to ne čini brak. Treba svaki dan činiti lepe male stvari za voljenu osobu, prebroditi mnoge probleme, izroditi i odgajiti decu i ostariti zajedno. Znači, nije sad vreme da se osećate kao da je sav posao odrađen – jer nije. Čeka vas još mnogo divnih događaja i velikih novih početaka.

what_now1

Najlepši dan u životu

Nije to baš tako. Ako ste se izdeprimirale jer su vam rekli da je venčanje najlepši dan u životu, nije to baš tako. Nikad se ne zna kada će biti najlepši dan. Možete se probuditi i otići po novine, ne znajući šta sve lepo može da se desi do kioska.
Uostalom, moć da svaki dan bude lep je baš u vašim rukama. Dajte sve od sebe da izvučete maksimum iz svakog jutra – carpe diem.

wedding-game-over

Površni razlozi

Ako se stidite da priznate da vam je žao što je prošao dan kada je kroz u redu da očekujete da budete u centru pažnje, nemate razloga. Pa sasvim je normalno želeti malo pažnje. Ipak, ako ste dobro izabrale moža bićete nečija princeza do kraja života. Svaki muškarac će složiti da je žena najlepša u muškoj košulji. Još niko nije rekao da mu je žena najlepša u venčanici (teška je za skidanje). I nemojte se brinuti da priznate u čemu je problem – umesto toga idite sa mužem na večeru i obucite lepu haljinicu.

PostNuptial
Obaveze

Ako su vas samo stigle obaveze i dosta vam je i venčanja i svega na svetu, samo polako. Sećate se kako je izgledalo da do svadbe ima 100 godina, a sve je orošlo za minut? Isto će se dogoditi i sa obavezama. Samo polako i korak po korak. Uskoro ćete se uhodati i sve će ići prirodno.

tumblr_luweggNqBE1r49skvo1_500
Zato, dame, ne brinite. Malo vas je šokirala svakodnevnica – umesto romantičnih večera ste zatekle prljave čarape i shvatate da je doba zabavljanja prošlo. To je tačno, ali je tačno i da od sada nećete dolaziti u praznu postelju, niti ćete se buditi sami. Bićete zajedno, srećni i sa večnim osloncem u životu – vašim mužem.

Čestitamo!

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>