NOVI SVADBENI TREND: Pletenice!

Frizura za mladu treba da bude jednostavna i romantična, ali i da stoji na mestu. Zbog svega toga, pletenice su odličan, ali i neverovatno redak izbor. Bez obzira da li se radi o danskoj ili francuskoj pletenici, one imaju ležeran šarm koji samo raste kada se one malo raspletu.

Da ne pominjemo koliko je leti vruće i da treba izabrati frizuru koja vas neće dodatno utopliti, pletenice će vam skloniti kosu sa lica i sprečiti užasno ružno razlivanje šminke.

POGLEDAJTE JOŠ FRIZURA ZA MLADE!

Takođe, neke od najvećih diva su se odlučile za baš ovu frizuru na svom venčanju – poput Elizabet Tejlor kada se udala za Ričarda Bartona 1964, koja je pokazala kako pletenica može biti veoma glamurozan izbor. Možda je bila inspirisana svojom ulogom u filmu “Kleopatra”, na čijem su se snimanju ovo dvoje filmskih velikana i upoznali. Tako je u svoju dugačku pletenicu uplela i sitno belo cveće, divan i romantičan detalj.

FOTO: VOGUE

FOTO: VOGUE

Manekenka Kristi Hjum je 1997. nosila neku verziju Hajdi pletenica, a u poslednje vreme su jako popularne i pita pletenice.

FOTO: VOGUE

FOTO: VOGUE

Tako je prelepa i mlada manekenka Frida Gustavson ove godine nosila pletenicu oko glave, takođe sa sitnim cvećem koju je uklopila sa jednostavnom Valentino haljinom, čime je dobila prefinjen i sanjiv efekat.

04-bridal-braids

Slučnu frizuru je nosila i lepa manekenka Bet Frenk na svojoj svadbi, ali i Margarita Misoni.

FOTO: VOGUE

FOTO: VOGUE

 

PROČITAJTE I OVO:  Svadbeni tips & tricks: Sitnice koje život znače

 

05-bridal-braids

 

U ostalim prilikama, razne varijacije na temu pletenica su isto zastupljene, pa je skoro svaka poznata ličnost ove godine prošetala taj trend.

A kako i ne bi voleli ovaj trend – zabavno ih je praviti, lepo izgledaju, romantične su i nikada ne prestaju da budu šik. Tumblr, YouTube i Pintrest nude pregršt tutoriala u kojima možete naučiti kako da ih napraviti same, na razne načine, a za one manje spretne koje moraju da traže pomoć, uvek postoji jedna drugarica koja ume da ih napravi. Uostalom, mnogi saloni u Srbiji ih prave za samo 200 dinara, a i manje, u zavisnosti od tipa pletenice koji želite.

Budite šik, uštedite i zabavite se!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>