Modni saveti za trudnu mladu

Da sam dobila po novčić svaki put kad sam rekla da se neću udati trudna, bila bih milioner. Pogodite u kom mesecu trudnoće sam se udala?
U šestom.
Pravili smo građansko venčanje tada, a crkveno nakon porođaja, te je i moj tromesečni sin bio sa nama, što pamtim kao najbolji deo celog venčanja. Nego, da se vratim na ono prvo venčanje i stilske greške koje sam ja napravila, pa ne morate i vi. Nisam poznata kao najbolji organizator, tako da nisam stigla ni da se našminkam, kosa mi je izgledala kao i svakog drugog dana, a mislila sam i da je široka venčanica najbolja ideja. Sve što sam mislila, u svemu sam se zeznula, pa mogu da vam prenesem šta sam naučila.
Ne pokušavajte da sakrijete stomak
Ja sam u šestom mesecu job uvek imala vrlo mali stomak (veći mi je bio posle Lokija kad nisam bila trudna), ali sam ipak odlučila da i to prekrijem “malo širom” venčanicom. Rezultat? Možda nisam izgledala trudno, ali sam izgledala debelo. Savet: prihvatite vaše telo koje se sada menja i nađite nešto što vam lepo stoji. Možda uža haljina, možda nešto sa krinolinom, u skladu sa vašim karakterom, a ne samo sa trudnoćom.
Izgledajte lepo, a ne vulgarno
Ovo sam videla na bar deset svadbi – tesan korset da sakrije stomak (jadno dete), ali dekolte do pupka da istakne narasle trudničke grudi. Pa još i šljokice na dekolteu… Ne, ne, ne i ne! Lep i diskretan dekolte je jedno, ali nema potrebe da izgledate kao šatorska pevačica. Keep it classy!
Šminka 

Foto: Tumblr

Ovo je moje mišljenje, a vi naravno ne morate da se složite i uvek ostanite dosledni sebi. Budite prirodne! Ne kažem da se ne šminkate uopšte, ali previše šminke više priliči tranvestitima, a ne trudnicama. Stavite šminku koja će istaći ono najbolje na vama, a ne promeniti lični opis. Znači – male količine pudera, ako nosite veštačke trepavice, neka budu diskretne, ako nosite šljokice, neka ih ima samo jedan proizvod, nikako i senka sa sedefom, bronzer, lak za kosu i sjaj u isto vreme. Bolje izgledajte kao Džulija Roberts nego kao Kajli Džener.
Štikle

Foto: Imgrum

Dobro razmislite da li ćete moći da se gegate u štiklama ili ćete izabrati baletanke ili štikle srednje visine, što udobnije. Ako možete da izdržite, svaka čast, ali možda nije loše da ponesete rezervu. Ipak treba da đuskate, da se provedete, a to da li ste 10 cm viši ili niži se neće videti na slikama, tako da – pobrinite se za svoju udobnost.
Kosa, nakit, detalji

FOTO: Cosmo

Neka vam kosa izgleda lepo, prirodno, ali glamurozno. Nađite dobrog frizera, ali nemojte mnogo eksperimentisati. Obavezno idite na probnu frizuru. Ne želite da završite sa užasnom frizurom na slikama koje ćete i unucima pokazivati.
Što se tiče nakita, ne preterujte. Biseri su dobar izbor ako niste sujeverni, a nakitom u boji možete napraviti baš dobar fazon da ne izgledate kao svaka druga mlada. Ako ste među retkim ženama kojima kreće mleko (kolostrum)pre porođaja, obavezno kupite tufere za grudi da ne bi došlo do nezgode na iznajmljenoj venčanici. Zamolite kumu da ponese malo veću torbu u koju možete da stavite sve što može da vam zatreba – rezervnu obuću, utrogestan ako ga koristite, vlažne maramice…
Najvažniji detalj
Ubedljivo najbitniji modni detalj na vama je osmeh, izvinite zbog klišea. Nikako nemojte da ga zaboravite!
Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>