KAKO ODABRATI NAJPOVOLJNIJI DATUM VENČANJA?

Svaki par koji planira venčanje želi  najbolji moguć početak zajedničkog života. Datum je jedna od stavki o kojoj treba odlučiti već na samom početku planiranja.  Postoji mnogo faktora koji  mogu uticati na određivanje datuma. Najčešće se razmišlja o godišnjem dobu, vremenskim uslovima i temperaturi. Najpopularniji meseci za venčanje su jun, septembar i oktobar, uglavnom zbog lepog vremena početkom leta  i  jeseni. Parovi koji planiraju crkveno venčanje bi trebali da se usklade sa crkvenim kalendarom jer se za vreme posta venčanja ne obavljaju.

Numerologija

Pitagora, poznati grčki matematičar, smatra se začetnikom numerologije kao nauke.  Smatra se za jednu od najstarijih nauka i veruje da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine i Indije. Dakle, numerologija se bazira se na analizi brojeva, na njihovom skrivenom značenju i simbolizmu. Po numerologiji, datum venčanja predstavlja važan faktor koji određuje budući bračni život. Idealan datum je onaj koji, kada se sabiranjem svede  na jednocifren broj, daje osmicu. Broj osam simbolizuje beskonačnost, kosmičku ravnotežu i konstantan protok energije. Povezan je sa novcem i materijalnom sigurnošću. Ukazuje na uravnoteženost koja se temelji na ljubavi.  Ukoliko to nije izvodljivo, preporuka je da u datumu postoji barem jedna osmica, na primer 8, 18, 28.

il_570xN.358654740

Mnogim parovima se dopada ideja o određivanju datuma venčanja pomoću numerologije. Vodeći se idejom da postoji neko dublje značenje i uticaj brojeva, konsultovanjem literature ili  sa stručnjakom, dobijaju satisfakciju da su učinili jedan napor više da bi iskoristili najpovoljnije uticaje, a izbegli ili ublažili nepovoljne. Dana 13. decembra ove godine u Americi se venčalo mnogo više parova nego što je uobičajeno. Razlog leži u tome što u američkom formatu pisanja datuma (mesec/dan/godina) taj datum predstavlja neobičnu kombinaciju brojeva–12/13/14. Za Evropljane (dan/mesec/godina) poslednji takav datum  bio je11/12/13. Sledeći je tek za dvadeset godina 1/2/34. zodiac_2753679b

Najpopularniji takozvani srećni datum bio je 7. 7. 2007. zbog trostruke simbolike broja sedam. Datumi 10.10. 2010., 11. 11. 2011., 12. 12. 2012. i dr. su takođe bili interesantni parovima za sklapanje braka zbog pretpostavke da su određene kombinacije brojeva posebne, da poseduju snažnije vibracije nego ostali brojevi, te da samim tim stvaraju mogućnost za nadprosečne uspehe. U Americi datumi koji se uglavnom  izbegavaju za venčanje su petak 13. i 11. septembar.

tumblr_mw4a2lCsO81s46fdpo1_500

Astrologija

Princip astrologije je da je horoskop urađen po datumu nastajanja ili rađanja neke osobe, ideje, ugovora ili posla u stanju da predvidi razvoj stvari. Istina je  da nismo u stanju da precizno planiramo datum rođenja dece, ali u slučajevima kao što je je početak posla ili sklapanje braka imamo mogućnost da odaberemo datum koji obezbeđuje povoljan horoskop. Neke od opštih astroloških preporuka su da brak treba sklopiti u periodu kada mesec raste, od mladog ka punom, a izbeći kada Venera, planeta ljubavi i partnerstva, počinje da se kreće u obrnutom smeru. Smatra se da će čovekov život biti mnogo uspešniji, ako se venča u 4., 5., 7., ili 11. mesecu od dana njegovog rođenja.

Gotovo svi budući mladenci koriste neke male rituale sa željom da ostvare harmoničan život, potomstvo i dobro zdravlje. Konsultovanje znanja i veština numerologije i astrologije može biti odličan vid razonode i zabave.

Foto: history.com, etsy.com, telegraph.co.uk, bitesizegardening.com;

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (1)
  1. Jelenko Suvajac

    Malo je glupo,ako vec pricate o datumima,zasto onda ne uzmete i neki primer…konkretno,u numerologiji kazete da je vazno doci do broja 8,,,sta to znaci,sta treba sabrati,dan,mesec i godinu vencanja,ili ste mislili na nesto drugo…ako vas ne mrzi,pojasnite,planovi su u toku,pa pomozite na vreme,pozdrav.

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>