Jesenje venčanje

Kako je sada ono vreme u godini kada su venčanja u jeku, pravi je momenat da obratimo pažnju i na one manje popularne mesece u godini kada se organizuju svadbena veselja. Naročito zbog toga što budući mladenci po pravilu uvek žele da se venčaju kada je vreme lepo jer pruža bezbroj mogućnosti za svečanosti na otvorenom koje su uvek nekako lepše i bolje izgledaju na fotografijama, zbog neprevaziđenog prirodnog osvetljenja, prirode i okruženja. Zato je i strašno teško rezervisati bilo koji objekat ili restoran koji ste zamislili kao idealan za venčanje, pa se često dešava da mladenci moraju da planiraju i pomeraju svoje svadbeno veselje i čitavu godinu unapred.

awesome-outdoor-fall-wedding-decor-ideas-35Međutim, ne zaboravite da venčanje u jesen može da izgleda mnogo lepše, pre svega zato što je priroda u jesen veoma lepa i ako imate tu sreću da je na dan vašeg venčanja sunčano, a listopadno drveće počinje da menja boju i postaje zlatno i crveno, zaista ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg biste poželeli da se venčate u maju ili avgustu. Zamislite za početak stravične vrućine koje u letnjim mesecima mogu da vladaju, a na to dodajte Vašu šminku koja mora da bude prilično jaka kako bi dobro izgledala na fotografijama i kako bi se održala u toku celog dana; pa onda dodajte tome Vašu svečanu haljinu koja je obično dugačka i (prilično) neudobna na tim istim temperaturama. Zamislite kako treba da budete veseli i razigrani na sopstvenoj svadbi, kao i vaše zvanice, a ne da omamljeni od vrućine sedite u klimatizovanoj prostoriji.

Ono što zaista može da bude neprijatno iznenađenje jeste kiša koja bi pokvarila sve, i stoga morate imati u planu i alternativni zatvoreni prostor. On može biti dekorisan toplijim bojama i aranžmanima koji odgovaraju spoljašnjem okruženju i zaista možete pustiti mašti na volju izdašno koristeći plodove prirode kojih u ovom periodu ima u izobilju. Spomenuto jesenje lišće, šišarke, kestenje, plodovi lešnika i oraha, preslatke bundeve svih nijansi narandžaste boje i u različitim oblicima u korpicama pletenim od pruća… dekoracija može da bude neobična i vrlo upečatljiva, i potpuno drugačija od svega onoga što ste do sad viđali na svadbama.

Sa svime navedenim u vezi, bidermajer i prateće ukrase birajte u toplijim tonovima i jesenjim bojama. Setite se Mirandinog venčanja iz serije “Seks i grad” u predivnom njujorškom parku kada je blistala držeći u ruci buket sačinjen od zlatnog, bakarnog i žutog lišća i cveća u suncem okupanoj bašti u srcu grada, a opet toliko daleko od gradske vreve i gužve.

Vencani sto

Foto: stylemotivation.com, odysseylive.net,myglassslipper.com, blog.tbdress.com,  Tekst: Bojana Đorojević

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>