Pripreme za svadbu: 6-8 meseci ranije

Šest do osam meseci pre svadbe je još mnogo vremena, zar ne? Pa, s obzirom na to kolika količina posla vas čeka, i ne baš. Zato, ako ste do sada zabušavali, vredno prionite na posao kako vas na svadbi koja je sve bliža ne bi bolela glava. Zato mi imamo nekoliko svadbenih saveta za Vas.

Spisak poklona: Ukoliko nameravate da obezbedite da do situacije u kojoj dobijate dve veš mašine ili četiri lustera ne dođe, onda je sada pravo vreme da napravite spisak poklona koje biste želeli da dobijete na svadbi. Neka to budu stvari koje će vam zaista biti korisne. Potrebno je da vodite računa i o cenovnom rangu u koji ćete se uklopiti, imajući u vidu šta bi bilo realno da očekujete, a šta bi bilo previše za mogućnosti vaših zvanica. Kada spisak napravite, pobrinite se da on dođe do svih onih kojih se tiče.

Kumovi: Kumove ste do sada (verovatno) već izabrali, a ako planirate da oni imaju neku posebnu ulogu na venčanju, sada je vreme da ih o tome obavestite. Ovde spadaju i različita očekivanja od njih – da li želite da vam pomognu oko organizacije, koliko će učestvovati u planiranju i samoj ceremoniji i tome slično. Zapamtite, ništa ne sme da se podrazumeva!

Muzika: Ovo je “poslednji voz” da rezervišete muziku, ma kakav vaš izbor bio. Do sada bi trebalo da već imate makar uži izbor bendova ili DJ-eva, a ako ne –  sada je minut do dvanaest! Ukoliko vam prvobitni plan iz bilo kog razloga propadne, još uvek ima vremena za plan B. Imajte ga!

Cveće: Napravite finalan izbor ne samo cvećare, već i izgleda svog bidermajera. Nemojte smetnuti sa uma to koje sezonsko cveće će biti sveže u periodu vašeg venčanja. Razgovarajte o tome sa ljudima iz cvećare i opredelite se za određene vrste i izgled aranžmana.

Hotel: S obzirom na to da je spisak gostiju kojima je neophodno naći prenoćište do sada morao biti kompletiran, pronađite i rezervišite hotel ili drugu formu prenoćišta za goste koji nisu iz mesta gde se organizuje svadba.

Fotograf: Sada je vreme za finalni dogovor sa fotografom. Pronađite ga (ako do sada niste), rezervišite, a zatim se sa njim dogovorite o tome kakva su vaša očekivanja o fotografijama, cenama, video snimku svade i svemu onome što bi moglo biti značajno za ovu stavku.

Torta i meni: Sada je potrebno da odaberete izgled i ukus mladenačke torte, kao i pratećih poslastica i kolača i da svoju narudžbinu uputite poslastičaru. Ovo se ne odnosi samo na tortu već i na meni – dogovor sa ketering kućom sada treba da je utanačen do detalja.

Haljina: Ukoliko vam je (neuspešna) potraga za haljinom dosadila, sada još uvek sebi možete priušiti malo predaha. No, ne zadugo. Predah je samo priprema za neophodne dalje akcije: odabir prave haljine, isprobavanje i donošenje finalne odluke. U slučaju da haljinu šijete, sada je krajnje vreme za pronalazak spretne krojačice koja će moći da izađe u susret vašim potrebama. Ovo važi i za haljine koje će nositi deveruše: upoznajte ih sa time i napravite finalan izbor. Vodite računa o tome koliko se njihove haljine slažu sa vašom.

Pozivnice: Sada bi trebalo da znate kako će izgledati vaše pozivnice. Ako ne, ovo je vreme za tu odluku, nakon koje je potrebno da ih poručite.

Foto: thebaynet.com, Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>