Kako da vam kiša ne uništi venčanje

Nemaju svi privilegiju da se udaju u septembru, a čak i u tom mesecu može vas iznenaditi kiša. Neki mladenci moraju da požure, pa svadbe organizuju po nepovoljnim vremenskim prilikama, poput kiše i snega. Svi smo uvek sanjali o sunčanom danu kada se se budemo venčavali, ali Marfi ume uvek da iznenadi i dovede oblake na najvedriji dan našeg života.

PROČITAJTE I OVO: Pare u koverti – poklon ili iznuđivanje gostiju

Ipak, bitno je da ne dozvolite da par kapi kiše, ili čak popriličan pljusak, unište vaš najlepši dan. Samo treba da uzmete nekoliko stvari u obzir, a sve ostalo će biti u redu.

MESTO

Ako znate da se udajete u mesecu gde je kiša moguća, ako ne i izvesna, važno je da rezerevišete restoran kom nije cela čar u bašti. To je rrecept za katastrofu. Iako ste to već i sami znali, nje zgoreg napomenuti.

FRIZURA

FOTO: Cosmo

FOTO: Cosmo

Ako se udajete na dan kada je moguća kiša, važno je da spremite frizuru koja može da izdrži kišu, što znači najbliže vašem prirodnom obliku ili – punđa. Ako ste prirodno loknasti, a kosu izravnate, samo znate da će to uz malo vlage izgledati užasno.

ŠMINKA

PROČITAJTE I OVO: Našminkajte se same za svadbu!

Vodootporna maskara i polako sa tečnim puderom, ako su prolećni i letnji meseci u pitanju. Vlada će učiniti da vam se otvore pore i onda će tečni puder biti samo kontraeefektan. Odlučite se za jedan tanki sloj, BB kremu ili puder u kamenu.Sve ostalo možete birati kao da nema kiše.

ORGANIZACIJA

Potrudite se da pri samoj organizaciji ne morate mnogo da hodate i obavezno organizujte prevoz čak i ako je razdaljina samo deset metara. Bela venčanica se lako isprlja, a o nežnim svadebenim cipelama da ne pričamo. Znači, zaboravite hodanje.

POMOĆ ZA GOSTE

FOTO: Flickr

FOTO: Flickr

Eto jedne lepe ideje za poklone svatovima – poklanjajte kišobrane. Biće vam zauvek zahvalni! Možete nabaviti i neke najjednostavnije kod Kineza, samo se potrudite da budu jednobojni, možda najbolje beli. Taj gest će se dugo pamtiti, a u vašem svadbenom albumu neće biti namćorastih, pokislih gostiju. Nije obavezno, ali je definitivno lepo.

PROČITAJTE I OVO: Pokloni za goste

LOKACIJA

Ako se očekuje žešća oluja, najbolje bi bilo da ne iznajmljujete one svadbene hotele i restorane van grada, jer em što će vam se gosti vraćati pijani, em što će padati kiša – nažalost, odličan recept za saobraćajnu nesreću. Venčanje treba da se pamti po ljubavi, lepom provodu, muzici i druženju, a ne daj bože, po saobraćajki ili u najboljem slučaju kaznama za pijanu vožnju. Ako ne možete da smislite bližu lokaciju gradu, iznajmiti mini bus za goste koji mnogo popiju.

Da li je neku od naših mladi zadesilo nevreme? Ako jeste, podelite savate za naše buduće mlade u komentarima!

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>