Evo zbog čega će i vaše venčanje biti italijansko!

Italija je svakako jedna od naromantičnijih zemalja na svetu. Sama reč romantika je potekla od imena glavnog grada Rima (Roma), a i lepota zemlje već priziva ljubav.

Takođe, ova država je dom mnogih tradicija i ima jednu od najbogatijih istorija na svetu. Tako su mnogi narodi prisvojili i neke italijanske reči, ali i običaje. Svadbeni običaji nisu nikakav izuzetak, pa su tako mnogi italijanski svadbeni običaji postali mainstream u svakoj zemlji širom sveta, pa i u Srbiji.

Saznajte koji su to običaju u daljem tekstu.

PPROČITAJTE I OVO: Da li je ovo najlepši srpski običaj?

MAŠNA NA ULAZU U CRKVU

Foto: Etsy

Foto: Etsy

Ovaj običaj je potekao baš iz Italije, a praktikuje se u skoro svim hrišćanskim zemljama. Simbolizuje vezu između mladenaca.

SVADBENA TORTA

Foto: Pintrest

Foto: Pintrest

Čak i ovaj običaj je italijanski, a prvi put se spominje u Starom Rimu!

VERIDBA

Foto: Ringologs

Foto: Ringologs

Darivanje vereničkog prstena se prvi put pominje 1400. godine u Italiji i ovim običajem mladoženja “kupuje” mladu.

MLADIN VEO

wpid-ellieBride.jpg

Veo se nosi da bi se mlada sakrila od zlih duhova, a običaj se raširio svuda po svetu.

DAJTE VINA, HOĆU LOM

GIPHY

GIPHY

Običaj da se lome čaše je takođe potekao u lepoj Italiji, a veruje se da brok komadića stakla koji ostane nakon lomljenja čaše označava broj godina koji će mladenci provesti zajedno. Onaj predivan običaj u kom beli golubovi idu u nebo? Takođe italijanski! Golubovi treba da donesu mladencima ljubav i sreću!

Eto, zar nije fascinantno koliko toga smo svi prepisali od Italijana? Njihov običaj je i darivanje gostiju na svadbi koji su Italijani poneli u AMeriku, pa se taj običaj raširio po svetu kroz njihove filmove.

Da li ste znali da su ove tradicije italijanske?

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>