Evo sigurnih načina da se nikada ne udate

Nekada mi se učini da su feminizam smislili muškarci, jer su oni više dobili time. Naše bake su morale da budu dobre majke i domaćice. Mi – mi moramo da budemo seks-boginje, profesorke Džejmija Olivera, magistri prirodnih nauka i u slobodno vreme (haha, koje slobodno vreme), supermodeli i majke.

Osim toga, sasvim je prihvatljivo imati partnera samo i iskuljučivo za seks. Onog koji dođe, odradi posao, spakuje se i ode i ne čestita Uskrse ni Bajrame.

I to je ok.

Kada želite to.

Međutim, mnogo žena uopšte ne želi to, već prsten, matičara, biserno belu haljinu i kuću u predrađu sa ogradom i zlatnim retriverom koji se igra sa vaše četvoro dece, ali iz straha da ne ostanete potpuno same prihvatate i tipa koji za 8. mart kupi eventualno kesu kondoma ili tange (crvene, dva broja veće i jeftine).

tumblr_n0r27wOQ801s6ic8bo1_500

I tako ostajete same. Osim petkom u tri ujutru kad vam pošalje sms sa tekstom “Ša radiš mala”.

Nakon nekoliko posleponoćnih jahača brakpokalipse, žene napune 35. godina i zapitaju se ZAŠTO SAM SAMA?

Evo zašto:

Zato što feminizam ne znači ne biti dama

Da, treba da imate posao. Da, treba da učite. ALI takođe, da, on treba da vam otvori vrata od taksija i prvi pozove.  Kada ne uradi te stvari, ne treba dodatno da mu privlačite pažnju, izučavate tehnike oralnog seksa ili kupujete veš (možda vas zavoli u roze čipki). Nije problem u čipki, nego što ih nagrađujete za loše ponašanje. Ako se ne ponaša kako treba, iskulirajte ga. Možda će to biti vaspitno, pa će se naučiti pameti, a možda i neće. Ali to samo znači da treba da produžite dalje, a ne da se uzdate u kamasutru.

S druge strane, ne postoji razlog da se vrata i kaput pridržavaju dami koja pije kao som, puši tri pakle, neredovno se tušira i ima rečnik kočijaša, a telefon joj zvoni pesmom “Krimi rad”.

single-af

Zato što ih čekate predugo

Ako niste ni pričali o braku nakon godinu dana, nemate ni šta da pričate. Neće vas zaprositi nakon devet godina, kad već nije do tad. Imate u tom slučaju opciju da mu date ultimatum i možda i uspe. Ali, da li želite deci da pričate priču “Mama je ucenila tatu i onda smo dobili vas”? NE.

Zato što svašta dozvoljavate

Da, spavaću sa njim na prvom dejtu, a onda ću se čuditi kad me ne odvede na večeru u Maderu sa njegovom mamom. Tretirajte sebe onako kako želite da vas tretiraju.

giphy

Zato što nemate život

Onda se on boji da će biti centar vašeg sveta. Da ostajete jer morate, jer nemate para za kartu kući. Zato što nemate drugarice zbog kojih on ima vremna da ode na utakmicu.

Zato što nećete

I to je sasvim ok. Verovatno poštenije od braka radi braka.

PITANJE ZA UDATE DAME:

Zašto su danas devojke same?

GIF: Tumblr

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (2)
  1. miami

    Niti ste seks-boginje , niti ste magistri. Upravo je obrnuto. Muskarac danas treba da bude madjionicar. Da pravi pare, da vas zabavi kad vam je dosadno, da vam upotpuni slobodno vreme, da bude dobar u krevetu, situiran, zgodan, obrazovan, pametan, da se ne pita kad treba da abortirate, a vi samo treba da znate da se nasminkate I lepo obucete. A za vase promiskuitetno ponasanje ne sme nikad da pita, iako mu neko prepozna zenu na ulici…E zato se ne mozete udati.

  2. trala la

    Kao sto svako zensko treba da bude odgovorno za svoj izbor muskarca, kakav god on bio, tako i musko treba da bude odgovorno za svoje izbore. To sto pises vazi samo za deo zenske populacije, koji ti ocigledno biras.

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>