Ako su ovo razlozi zbog kojih se udajete – razmislite još jednom

Razlozi za udaju su veoma različiti i niko od osim buduće mlade ne treba da detaljno ulazi u preispitivanje odluke o stupanju u brak sa nekim. Ipak, postoje neke (najčešće spoljašnje) okolnosti koje nas, žene, često navode na razmišljanje o potencijalnom braku. Niko osim vas samih ne može i ne treba da zna da li je osoba za koju želite da se udate prava za Vas. Samim tim, s obzirom da živimo u 21. veku, ova odluka je isključivo i jedino Vaša. Ipak, žene se vrlo često odlučuju za brak u nekim od narednih situacija, što ne mora da znači da će nužno pogrešiti, nego prosto znači da treba  još jednom da razmisle.

Leighton+Meester+Leighton+Meester+Runaway+693iCFb8L-pl

1. Ostaću usedelica ako se ne udam sada

Ovo je činjenica koja je, budući da je vezana za budućnost, potpuno neizvesna. Naprosto ne možete iz pozicije u kojoj ste sada nagađati šta će se dogoditi za nekoliko godina.  Ovakvoj odluci pribegavaju nesigurne osobe i one koje nedovoljno cene sebe, pa u braku pronalaze potvrdu sopstvenih vrednosti, koje su po njihovom mišljenju, negde drugde “zakazale”. Ne budite kukavica!

2. Sve moje drugarice su se udale, rodbina me nagovara, i roditelji to jako žele

Kod ove situacije važno je da zapamtite da se ne udaju mama, baba, tetka, sestra, drugarica…za  potencijalnog dotičnog nego -Vi! Ako na slavama, svadbama, rođendanima ne možete da živite od radoznalih tetaka i baba, pokušajte da im odgovorite pristojno, ali odsečno da se Vaša udaja njih ne tiče. Nađite balans u kojem ćete odbraniti Vaše pravo da odluke koje se tiču Vašeg privatnog života donosite same, pri tom ne dozvoljavajući da Vaši roditelji crvene zbog Vaših oštrih ili grubih reči.

Oh Behave_mom

3. On je dobar, uspešan, stabilan, racionalan, pruža mi podršku

Ako su ovo njegove jedine i najvažnije osobine, slobodno na dati  niz dodajte “i dosadan”.

4. Steći ću nekakvu finansijsku nezavisnost/ Odvojiću se od roditelja

Treba da zapamtite – Ono što nije Vaše – nije Vaše. Ili, kako je došlo, tako može i da ode. Za etičke razloge protiv, a na ovu temu, ovde naprosto nemamo dovoljno prostora.

5. Trudna sam

Ovo je predivno, ukoliko ste želeli baš sa tom osobom da se ostvarite u roditeljskoj ulozi. Sve ostalo je vrlo diskutabilno i veoma osetljivo. Toliko, da zahteva novu temu na blogu s obzirom na učestalost sklapanja brakova iz ovog razloga. Ukoliko tu osobu ne poznajete, niti volite dovoljno, i nadate  se da će se u braku sve nesuglasice “ispeglati”, dobro razmislite, jer sada više niste sami, nego je tu još jedno biće koje treba da Vam bude neprikosnoveno po važnosti, a ne da odrasta uz moguće prepirke i svađe proistekle iz nedovoljno razvijenog odnosa među supružnicima. Jeste teško, ali nije strašno ili nemoguće odgajati dete samostalno ili uz pomoć roditelja.

I na kraju, primetite da ni u jednom od gorenavedenih razloga nema ni pomena Vašeg budućeg supužnika, niti onoga što Vi zaista i suštinski osećate prema njemu. Ako svi spoljašnji faktori, koji nisu zanemarljivi, dobijaju primarnu ulogu u Vašem odlučivanju – razmislite još jednom.

Foto: www.redbubble.com, www.zimbio.com, www.bridalguide.com,  Tekst: Bojana Đorojević

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>