Zimska svadbena bajka

Već smo spominjali, a to i je i opštepoznato, da gotovo svi budući mladenci biraju da im venčanje i svadba budu zakazani u nekom od toplih prolećnih ili letnjih meseci.  Kada je vreme napolju lepo, to zaista dozvoljava i otvara prostor za gotovo neograničene kombinacije svadbenog veselja na otvorenom. Tu u obzir dolaze i dvorišta i bašte i terase restorana.

Ali to sa sobom neminivno povlači i neverovatan stres prilikom rezervacije baš tih objekata koji pružaju ovu mogućnost. Jer, kako svi žele da se venčaju  u ovim mesecima i baš u ovakvim mestima, ponekada je naprosto nemoguće, čak i ako obavite sve prethodne pripreme zakazati ovakav prostor baš za onaj mesec koji Vi želite.

winter-wedding-ideas-005

Zato smo nekako navikli da se u zimskim mesecima ne idemo na svadbe. Na jesen još i nekako, ali zimi, zaista, veoma, veoma retko. I kada idemo, to su obično male svadbe, organizovane u žurbi, kada mladenci iz različitih razloga žele da ubrzaju taj proces. I nikada nam nije bilo jasno, zbog čega je to baš tako, kada zimska idila pruža zaista jedinstvenu priliku da upravo takvo venčanje bude potpuno bajkovito.

images

Prvo i osnovno, ako ste mlada, zaista možete da budete prava Snežna kraljica. Kako zimska venčanja, naravno, iziskuju zatvoreni prostor u kojem će se održati ceremonija, Vaša haljina u ovom slučaju može da bude raskošna i graciozno dugačka. Birajte tonove koji su u skladu sa zimom i neka bude srebrnasto bela, ili sa bisernim odsjajima. Ne zaboravite na ogrtač ili kaput, koji treba da bude usklađen sa haljinom. Drugo, stavite tijaru ili neki sličan predivan ukras za kosu sa draguljčićima ili biserima. Treće, restoran ili salu ukrasite tako da pomalo asocira na ledeno kraljevstvo, obilato se koristeći kristalnim i svetlucavim ukrasima, ili idite u drugu krajnost, pa birajte restorane sa toplim drvenim enterijerom i dekoracijama i kaminima, pa tako prizovite utisak topline planinske brvnare.

images (1)

A ako vremenske prilike zaista posluže, i ako bude padao sneg, i ako ne izaberete restoran u nekom urbanom jezgru,  pojavite se pred zvanicama u velikom stilu, makar mali deo puta, na saonicama sa konjskom zapregom.

Foto: 9weddingwebsites.com, www.brides.com, www.girlsfav.com, www.tulleandchantilly.com  Tekst: Bojana Đorojević

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>