Tajna svadba – da ili ne?

Svako ko je planirao venčanje zna koliko to može da bude teško, dosadno, naporno i skupo. Izaberi lokal, izaberi haljinu, izaberi hranu, plati muziku, položi crkveni ispit, plati popa, plati pehar, plati vino, plati ovo, plati ono… Mnogima se upravo zbog silnog stresa planiranja prihtelo da pobegnu od porodice, prijatelja, poznanika i računa i odu da se venčaju tajno.

PROČITAJTE  OVO: Da li je u redu tražiti novac od gostiju?

Ipak, malo se parova stvarno i osmeli da to zaista i urade. Na kraju, skoro svi imaju tipično srpsko venčanje – hotel na periferiji, trubači, mnogo kompromisa… A oni Maldivi im se često javljaju u snovima.

Tajno venčanje – da ili ne?

PREDNOSTI

Eloping

Svakako da će vam biti lakše da organizujete venčanje u tajnosti  nego sa 1000 najmilijih. Najlepši deo je što ne morate da se mesecima svađate oko liste zvanica, Nema suludih skrivenih troškova, nema uvređene koleginice sa posla koju ste zaboravili da zovete, nema stresa i cirkusa. Jedino što ne možete da se venčate baš sasvim tajno jer vam trebaju svedoci – kum i kuma. Ipak, i njih možete samo pokupiti ispod opštine – pitati totalne neznance da vam budu svedoci. Od novca koji uštedite vam ostaje i dovoljno para da odmah renovirate stan za buduće potomstvo ili odete na preskup odmor. Takođe, možete se i venčati na Maldivima. Nema stresa, nema frke, samo ljubav i početak bračne zajednice.

PROČITAJTE I OVO: 15 načina da uštedite na venčanju

MANE

vencanje

Mnogima bi nedostajali roditelji na venčanju i želeli bi ipak da taj trenutak podele sa roditeljima. Drugima mame i tate ne bi nedostajali, ali bi se plašili da se oni nepovratno ne uvrede. Možete uzeti roditelje za svedoke?

Tu su i dosadni prijatelji koji vam zameraju iz zasede “što vi njih niste zvali, a oni vas jesu”. Ipak, ako nisu toliko razumni da shvate da ste izbegli stres i ljute se što niste prošli kroz brutalnu nervozu kao pto su oni morali da prođu, ko ih šiša.

Dalje, možda ipak potajno u sebi želite da pravite cirkus jer želite da pokažete svoju ljubav pred svima. To je u redu. Možda ipak i želite da podelite radost sa prijateljima?

Šta vi mislite o ovoj varijanti? Da li je možda najbolje ne trošiti novac, živce i vreme već samo otići do matičara i završiti sa venčanjem na taj način?

Važno je napomenuti kako tajno venčanje možda ipak nije najbolja ideja ako to radite samo da biste pobegli od porodice koja vašu vezu ne odobrava jer ste premladi. U svakom slučaju, mnogo je važno da dobro razmislite jer brak nije igračka za decu i mora se ozbiljno shvatiti.

Ostavite nam u komentaru vaše sugestije!

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>