Svadba bez narodnjaka? Nemoguće

Sećate li se reklame za onaj čudni tiganj sa rupom u sredini? “Kolač u tiganju? Neeemoguuuće!” Ima nečeg još neverovatnijeg od kolača u tiganju, a to nešto je srpska svadba bez narodnjaka. Mnogi su se zarekli da se na njihovoj svadbi neće slušati hitovi Ane Bekute, ali onda je došlo pijanstvo i insistiranje šire rodbine i kumova, te je njihov entuzijazam splasnuo. Ako ste vi baš taj osobenjak koji očekuje srpsku svadbu bez nepomaganja vode majko sa korita Ivanova, ovo su saveti za vas.

Dogovor kuću gradi

Koliko god vi bili, da kažem, urbani, morate biti svesni koga zovete na svadbu, te da ne možete očekivati da vaša izblajhana nećaka đuska uz Bili Holidej. Razmislite. Da li biste rađe na venčanju imali muziku po svojoj volji ili dobro zezanje i lepe uspomene? Ako su ta dva nepomiriva u vašem slučaju, probajte da budete tolerantniji i da nađete bend koji će i najcrnje momente dragog turbo-folka učiniti slšljivim i podnošljivim.

vendi

Kompromis

Ako nema teoretske šanse da dozvolite da vam cajke preuzmu zvučnike, razmislite o pastirskom rokenrolu. Nešto što bi svima bilo podnošljivo – Bajaga, Bijelo Dugme, Kiki Lesandrić i tome slično. Bendu platite više da odbije sumanute ideje alkoholisanih kumova ( “Ajde jednu za kuma! Ala volim orati s’ volovima rogatim, još da mi je cura Jela da volovi tera! Op!). Ipak, uključite naše lepe starogradske pesme u repertoar – “Đelem, đelem”, “Čamac na Tisi”….

Budite bolji patriota

Ne postoji dobar i loš žanr, samo dobra i loša muzika. I među našim narodnjacima ima lepih pesama, ali smo skloni da kažemo da note i ćirilica ne idu zajedno. Budite otvorenijeg uma, i kao što već rekosmo, nađite bend koji će bolje otpevati zadate pesme, tako da ne zvuče kao Laza Magistrala.

jelena-karleusa-5798-amef

A muž?

Svadba nije samo vaša. To što biste vi najrađe vaskrsli Milana Mladenovića pa da tezgari po vašim proslavama, ne znači da bi on došao, niti da bi vaš muž u tome uživao. Ako vam je muž izjavio da bi najrađe pravio svadbu u šatoru i dojahao na magarcu, jasno je da ne želi da provede TAJ dan slušajući Betovena. To je i njegov dan i mora i on da se lepo provede. Nađite kompromis rešenje.

1251889-128595

Muzika nije najbitnija

Ionako se na svakoj žurci najgore provedu oni koji je prave. Svadbe nisu izuzetak. Ionako od dosadnih čestitki ništa nećete čuti.

To baš nije vaša priča

Ako ni vaši prijatelji ni porodica ne slušaju Grandove hitove, nema potrebe razmišljati na ovu temu. Unajmite DJ-a i budite srećni što ste okruženi vama sličnima!

Srećno i lepo se provedite.

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>