Super ideje za beogradsko venčanje

“Ko je jutros imao sreće da se probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu”, rekao je jednom veliki Duško Radović.

Ta sreća je još veća kada se na to doda da će se taj neko uskoro i venčati u Beogradu. Iako naš grad nije uvek tako lep i prijatan za život, to je jedan grad koji vas na kraju začara i zavolite ga, uprkos saobraćaju, političkoj situaciji i ne tako ažurnim gradskim čistačima. Beograd je vrlo romantičan inspirativan i pruža ogromne kontraste – od ružnog srušenog Generalštaba do prelepih Terazija stiže se za pet minuta peške. Kada u njemu planirate svadbu, ideja ima milion. Predlažemo nekoliko.

tumblr_mhpq0goH631s591p9o1_500

Venčajte se na splavu

Ne mislimo na splavu na kom trešte narodnjaci i izlaze silikonke – mislimo na bilo koji splavić. Ništa lepše od zalaska sunca na Savi ili Dunavu, dok pijani kum odlučuje da mu se baš sada pliva, a vaša najveća ljubav vam se obećala za ceo život. Osim toga, možete i jesti odličnu ribu, a splav nije ni skupo iznajmiti.

Kalemegdansko venčanje

Lepi Kalemegdan je divan i prikladan ambijent za venčanje, a tu je i jedna od najromantičnijih crkava u Srbiji – Ružica. Pravo odatle svatovi mogu i da prošetaju do restorana Kalemegdanska Terasa ili kluba Terasa, zavisi u kom ste “fazonu”. Čak ovu ideju možete spojiti sa prethodnom, pa se tako možete venčati u Ružici, a svadbu praviti na nekom od splavova na 25. maju.

Foto: Pintrest

Foto: Pintrest

Slušajte stare beogradske hitove

Umesto hitova poput “Jutro je” od Nade Topčagić, možete početi sa starim evergrinom poput pesme “Beograde” Đorđa Marjanovića ili pesmama “Devojko mala”, “Ljubavi”, “Bejbi, bejbi(Beogradski Davitelj)… Ako baš volite, nakon ovih pesmica nastavite u kafanskom maniru.

Skadarlijiska romansa

Beogradski Monmatr ili boemska četvrt jedna je od najromantičnijih ulica u glavnom gradu, a ima čitav niz restorana – većina već ima svoju muziku, pa bi ste uštedeli na trudu nalaženja muzičara. Istorija ove ulice se oseća u vazduhu – mnoge romanse su počele ovde, divne pesme napisane i dobre slike naslikane. Lepo je i svoju ovekovečiti u Skadarliji.

Foto: Srbijazatebe.rs

Foto: zradovic.blogspot.com

Bela stena

Ovo skriveno ostrvo mnogima koji su odrasli u Beogradu nije poznato. Radi se o peščanoj plaži koju na prvi pogled, bez da okusite vodu, ne biste razlikovali od Ade Bojane. Jeftin način da dobijete letnje venčanje bez da idete na Maldive! A ima li šta romantičnije od sudbonosnog “DA” na plaži, dok vam bosa stopala dodiruje pesak?

Kakve ideje imate vi za jedno Beogradsko venčanje? U kom gradu ste se vi venčali? Ako želite da otkrijete romantične ideje za ostale gradove u Srbiji, samo nam recite ime grada u komentaru i napisaćemo romantičan tekst i o vašem mestu!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (1)
  1. ZOran Radovic

    Postovani,

    Pogresno ste potpisali fotografiju “Lido”. Sajt “Srbijazatebe.rs”, nelegalno koristi tu sliku. Autor slike je Zoran Radovic, a slika je preuzeta sa bloga “zradovic.blogspot.com”.

    Zoran Radovic

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>