Styling za mladoženju

Kada su u pitanju svadbe, gužva se obično pravi oko stajlinga mlade. “Šta ćeš obući, gde ćeš kupiti, hoćeš li kupiti ili iznajmiti, a jesi li gledala tamo/najnoviju kolekciju/nešto drugačije?” samo su neka od pitanja sa kojima se svaka mlada susreće. U tom kontekstu, mladoženje nekako ostanu po strani – njihovom stajlingu ne pridaje se ni jedan deo pažnje koji se pridaju mladoj.

Evo našeg pokušaja da malo ispravimo tu nepravdu. Mladoženjama je, budimo iskreni, ipak mnogo lakše. Osim odela, cipela i frizure (koja čak i ne mora da bude specijalna na svadbeni dan), oni nemaju više briga oko toga šta će obući tog dana. To ne znači da i njima nekad ne treba pomoć, i zato evo nekoliko predloga kako mladoženja može da se udesi za svečani dan.

1. Klasični stil ~ Poznat i kao “sigurica”, najčešće se može videti na svadbama i obično se sastoji od odela u nekoj od uobičajenih boja (crna, siva) i košulje (najčešće je bela, ali može biti drugih boja). Neke mladoženje se poigravaju sa ovim stilom, dajući mu malo moderniji i ličniji pečat kroz odabir boja, kako odela, tako i košulje i kravate. “Sigurica” je, kako joj i ime kaže, baš sigurna stvar –  za neupućene u modu, sa time ne možeš pogrešiti.

2. Moderni stil ~ Za sve muškarce koji prate modu, svadba predstavlja događaj gde će moći da izraze svoj stil. Moderni stil vrlo je širok i šarenolik, a obuhvata ne samo odela, već i nakit, cipele, frizuru, bradu… Odelo krojeno od modernih materijala će na slikama da podseća i na duh vremena u kom se venčanje odigralo, što će sa 20-30 godina da bude velika stvar!

3. Kežual ~ Za ovaj stil najčešće se opredeljuju mladoženje na manjim svadbama. To može biti odelo nalik na klasično ili na moderno, ali sa materijalima i krojevima koje ga svrstavaju u neobavezno. Ono skoro nikada nije toliko neobavezno kao odlazak u prodavnicu, već ga time najčešće čini neki detalj: osim materijala i kroja, to mogu biti cipele, šešir, košulja, razni detalji…

4. Retro ~ A kada smo kod detalja, oni su apsolutni must have za retro stil. Šeširi, cipele, naočare, lule… sve ono što je nekada bilo popularno, može da bude oživljeno na venčanju u sadašnjem vremenu, bez obzira da li je tema venčanja takva ili nije.

5. Kombinacija ~ Ono čemu većina stilova ipak u najvećoj meri pripada jeste kombinacija. Klasični stil može da posluži kao podloga za kompletan stajling, a kada mu se dodaju detalji iz ostalih, to dovodi do kreiranja jedinstvenog stila. Zato ga i preporučujemo u najvećoj meri – određene smernice, ali uz potpunu slobodu u stilskom izražaju.

U nastavku pogledajte neke od kombinacija koje mogu da posluže kao inspiracija za mladoženjin stajling.

blog.weddingwire.com

blog.weddingwire.com

glitterinc.com

glitterinc.com

weddinglightevents.com

weddinglightevents.com

loftisssays.files.wordpress.com

loftisssays.files.wordpress.com

fashion.ekstrax.com

fashion.ekstrax.com

weddingpartyapp.com

weddingpartyapp.com

bridevsgroom.co.uk

bridevsgroom.co.uk

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>