Pripreme za svadbu: nakon venčanja

Period nakon svadbe spada u još jednu od stvari o kojoj je teško misliti pre nego što se ona dogodi. Sva pažnja usmerena je na period pre, a posebno tokom venčanja, jer je u isti investirana ogromna količina energije. Evo nekih ideja o tome šta bi bilo dobro, između ostalog, raditi nakon što se naspavate i počnete aktivno da radite na privikavanju na svoj novi bračni status…

Venčanica. Ukoliko ste je iznajmili, nakon hemijskog čišćenja, vratite je. Ukoliko je venčanica vaša, pobrinite se da dobije počasno mesto u vašem ormaru, tamo gde vam neće smetati, ali će vam izmamiti osmeh na lice svaki put kada je ugledate.

Zahvalnice. Jedan od najboljih načina da ljudima izrazimo zahvalnost jeste da im to direktno saopštimo. Pošto bi usmeno zahvaljivanje svakom pojedincu zahtevalo vreme koje bi svakako bilo pametnije potrošiti na neke druge stvari (recimo, medeni mesec), možemo to učiniti putem zahvalnica. Nekoliko toplih, iskrenih reči na prave adrese i događaj je u potpunosti zaokružen. Onima koji su dali poseban doprinos celom događaju, ali koji su i van njega izuzetno bitni (roditelji, bliski prijatelji), možemo se zahvaliti i kupovinom malog poklona, sitnice koja će predstavljati uspomenu na ovaj divni dan.

Dokumenta. Iako daleko manje romantično od slanja zahvalnica, bavljenje promenom dokumenata nakon svadbe najbolje je pozabaviti se što pre, kako bismo to sebi skinuli s vrata i ne ulazili u bračne vode pod pritiskom sveprisutne birokratije. Zato se naoružajte stpljenjem (u ništa manjoj meri i uplatnicama) i pravac u formalnu promenu prezimena, prebivališta i svega onoga što se menja kada prođe svadba, a ne tiče se samo osećanja, nada i očekivanja.

Računi. Kada smo već kod surove realnosti, proverite da li ste platili sve račune i na taj način u potpunosti zaokružili sve organizacione aspekte svadbe.

Video materijal. Proverite kada će vam materijal snimatelj sa vaše svadbe ima biti dostupan. Iako ste se o tome najverovatnije prethodno već dogovorili, oprostiće vam se nestrpljenje u ovom slučaju. 🙂

just-married-cuSlatke uspomene. Deo svadbene torte sačuvajte i pojedite je za prvu godišnjicu braka (naravno, u zamrznutom stanju; torta je daleko manje izdržljiva od osećaja koji sledi nakon svadbe). Možete sačuvati i još neke detalje kao što su salvete, delovi dekoracije, ukrasi za tortu. I bidermajer će jednog dana biti lepa uspomena, stoga cveće možete osušiti i sačuvati ga da vas još dugo podseća na dan venčanja i sve one simbolike koju ovaj čin sa sobom nosi.

Foto: solarphotographers.com, katscards.wordpress.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>