Pripreme za svadbu: Dan venčanja

Pri planiranju bilo kog kompleksnog i dugoočekivanog događaja, najčešća greška koju oni koji učestvuju i sprovode organizaciju i pripreme jeste ta što se u planovima često zanemari baš taj dan – Dan D ili u ovom slučaju, Dan venčanja. Ako još uvek niste upale u mladenačku groznicu, evo par stvari na koje tog dana možete obraiti pažnju.

Odmaranje i opuštanje

Ovo sigurno nije dan koji ćete provesti potpuno odmorne i opuštene, zar ne? Zato je dobra ideja iskoristiti malo raspoloživog vremena za deponovanje osećaja opuštenosti i pozitivne energije. Stoga, uputite se na masažu ili na neku drugu aktivnost koja vam neće odužeti mnogo energije, već naprotiv – vratiće vam je i sačuvati. To može biti i uživanje uz omiljenu muziku, opuštanje u kadi sa aromatičnom kupkom ili bilo šta što će vaše živce držati smirenim i učiniti da se osećate kao princeza. Jer, danas, vi to i jeste.

Doručak

Da, može delovati banalno da vas neko podseća da morate doručkovati, ali kada je u pitanju ovako vanredna okolnost kao što je dan venčanja, onda one svakodnevne stvari možemo prevideti, zaboraviti ili prosto ih zanemariti, posvetivši malo preostalog vremena nečemu drugom. No, energija je ono što će vam trebati u velikim količinama, a ništa je ne osigurava kao dobar i pravovremen doručak. Ukoliko ne možete da jedete od nervoze, odložite obrok za malo kasnije. Neka to bude hrana koju obično doručkujete, a u slučaju nervoznog stomaka, nešto lagano što vas neće opteretiti. U svakom slučaju, nemojte zaboraviti na ovu zlata vrednu naviku.

Važni ljudi

U frci da sve ispadne dobro, a da pritom i zablistate, lako se može desiti da zaboravite na nešto jako važno, a opet na neki način svakodnevno – na vaše roditelje. Oni danas imaju mnoga pomešana osećanja: srećni su što se njihova ćerka udaje, dele sa njom njeno ushićenje (neretko i nervozu), ali isto tako su i tužni, odnosno dirnuti, što je njihovo dete danas na najzvaničniji mogući način ušlo u svet odraslih i što, na određen način, postaje deo još jedne porodice. Imajte to na umu i pokažite im da vam je stalo do njih, to će im u ovom trenutku izuzetno značiti, a sasvim sigurno i vama.

Uživajte!2

Da, danas se udajete! To je baš danas, ono crvenim markerom zaokruženo slovo u kalendaru, dan koji ste čekale mesecima i pažljivo planirale! Zato je sada vreme za najvažniji savet od svih – uživajte!

Uživajte u svojoj ulozi mlade, u svom novopečenom suprugu, u slavlju priređenom u vašu čast, u tome što izgledate odlično, što ste srećne i nasmejane! Nemojte brinuti oko stvari koje bi mogle poći naopako, prođite preko sitnih propusta u slučaju da ih ima i ne dozvolite da vam bilo šta upropasti dan venčanja, dan koji ćete sasvim sigurno pamtiti do kraja svog života!

Foto: byrnesagency.com, glamour.com; Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>