Pokloni za zvanice

Uobičajeno je da gosti donose mladencima poklone na svadbeno veselje. To su najčešće prilično skupoceni pokloni i treba da simbolizuju želje gostiju da novoosnovana porodica ima sve što joj je potrebno za osnivanje novog domaćinstva, najčešće u novom domu. Ali, u poslednje vreme, često se dešava da i mladenci koji po pravilu organizuju svadbu žele da njihovi gosti pored lepih uspomena na dobar provod i druženje sa prijateljima i rodbinom, fotografija sa venčanja, ponesu kućama i nešto što će ih trajno, ili makar dugo podsećati na svečani čin kojem su prisustvovali. Ovaj običaj, po svemu sudeći, kod nas dolazi preko uticaja filmova koji prikazuju venčanja na zapadu, jer ranije nije bio poznat na svadbama sa ovih prostora.

small-gift-boxes-for-weddings

Tako, pored ruzmarina, koji većina gostiju po povratku sa venčanja kojem su prisustvovali dugo čuva, najviše zbog prelepog i specifičnog mirisa, a i zato što u najlepšem smislu postaje uspomena sa nečije svadbe, jednako kao i fotografije, gosti ponekad ponesu kućama i poneku sitnicu koju su zatekli na svojem stolu na svadbi. Maštovitost organizatora venčanja je u poslednje vreme zaista velika, tako da se na stolovima mogu naći preslatke sveće sa svadbenim motivima, ili pak  male ikebane od sušenog (dugotrajnijeg) i svežeg cveća, pletene korpice sa slatkišima ili plodovima nekog voća, sapunčićima, slatkim figuricama itd. Oni zaista predstavljaju mali znak pažnje za vaše zvanice i izraz zahvalnosti za njihovo učestvovanje u vama veoma važnom danu.

70pcs-lot-Small-font-b-Champagne-b-font-font-b-Bottle-b-font-Wedding-Candy-BoxUkoliko se odlučite za ovakav vid iznenađenja za vaše goste, mislite upravo o tome. To treba da budu mali, slatki predmeti, ništa preveliko ili pompezno. Gledajte da bude slatko, ali ne kičasto (što je ponekad veliki izazov za postići). Ukoliko je moguće, pokušajte da napravite vezu sa onim što je vama značajno ili karakteristično baš za vas dvoje kao par. Evo uspešnog primera: na jednoj svadbi, mladenci se bave proizvodnjom zdravih lanenih, koprivinih i heljdinih pločica i upravo su svoje zanimanje iskoristili da obraduju svoje goste na spefičan i originalan način. Upakovali su svoje proizvode u specijalno dizajnirane kutijice i ostavili svakoj zvanici na stolu po jedan paketić.

Dakle, možete zaista da pustite mašti na volju i priredite vašim gostima dodatan motiv da vaše veselje i poseban dan pamte duže i sa posebnim zadovoljstvom. Samo obratite dodatnu pažnju na tačan broj gostiju, da ne bi došlo do neprijatnog iznenađenja u kojem neko ostaje uskraćen za poklončić. Time dodatno stavljate do znanja koliko su vam gosti važni i koliko želite da se ugodno osećaju na vašem slavlju.

wedding-return-small-gift-creative-gift-delicate

 Foto: www.etsy.com, www.aliexpress.com,www.zooly.org, www.dhgate.com Tekst: Bojana Đorojević

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>