Kako napraviti jedinstvene svadbene pozivnice

Najlepša stvar u vezi sa pozivnicama za venčanje je što u vezi njih uopšte ne morate da se trudite. Možete da odete u štampariju, odaberete neki uzorak, ostavite sve važne podatke i stvar je rešena. Sledeći put dolazite da ih preuzmete i platite račun. Ne može biti jednostavnije.

Ovo je, međutim, tekst za one mlade koje žele da njihove pozivnice budu ličnije od odštampanog uzorka sa datumom venčanja i imenima mladenaca. Danas se može pronaći mnoštvo kreativnih rešenja na tu temu, a mi ćemo se osvrnuti na koje sve načine možete napraviti jedinstvene pozivnice.

Ukoliko želite da vam pozivnice budu kreativne, to možete, generalno, postići na dva načina. Prvi je da dizajn pozivnica bude neobičan, a drugi je da to bude sam tekst. Tu je, naravno, i treći način: kombinacija ova dva.

Kada je reč o dizajnu, možete birati papir na kom će pozivnice biti štampane, kao i boju hartije, slova i svih elemenata dizajna. Možete razmišljati i kompletno “izvan kutije”, pa im dodavati šta god vam se dopadne za tu namenu. Pozivnice za moju svadbu je dizajnirala naša drugarica koja se inače bavi crtanjem i ilustracijama. Prodiskutovale smo koncept, ja sam joj dostavila informacije i ona je osmislila ostatak. Pozivnice su štampane na hartiji mint boje za zlatotiskom, a pozadi imaju crno-bele pruge. Stavljali smo ih u koverte, koje smo potom ukrašavali improvizovanim zlatotiskom – lenjirom graničnikom koji ima izrezbarene rupice bojili smo po par tačkica na svakoj koverti, a potom na svaku kovertu lupali “pečat” (takođe delo pomenute drugarice) na kom su pisala naša imena. Evo kako je to ispalo:

Screen Shot 2016-08-02 at 7.09.53 PM

Kod dizajna pozivnice dobra stvar je da možete biti kreativni i dovitljivi koliko vam drago, ali isto tako imajte na umu da mnoge od ovih stvari oduzimaju značajne količine vremena. Zato ih planirajte tako da vam se ne poklapaju da drugim važnim obavezama.

Drugi način da vaša pozivnica bude drugačija je originalan tekst. Nije veliki broj mladenaca koji se na ovo odvaži, zato što je kod pozivnice najvažnije da prenese poruku – ko, kad, zašto, kada i slično. Tu možda i nema mnogo mesta za kreativnost, ali ako ste spretni sa rečima i inspirisani, zašto da ne. Ipak, pazite da vam usled naleta inspiracije iz vida ne umaknu važne informacije koje bi trebalo da se nađu na pozivnici.

Kod pozivnica je zgodna stvar ta što i sami pomoću njih možete izražavati sopstvenu kreativnost, ali isto tako pronaći nekoga ko je spretan sa dizajnom ili rečima i tako napraviti jedinstvene pozivnice. Isto tako, danas je na internetu moguće naći mnoštvo zanimljivih ideja, pa čak i uzoraka koje možete prilagoditi svojim potrebama. Evo nekoliko:

creativemarket.com

creativemarket.com

www.theweddingparcel.co.uk

www.theweddingparcel.co.uk

sndclsh.com

sndclsh.com

www.webdesignerdepot.com

www.webdesignerdepot.com

invitations.blanketsandbooties.com

invitations.blanketsandbooties.com

www.merrimentdesign.com

www.merrimentdesign.com

blog.weddingpaperdivas.com

blog.weddingpaperdivas.com

Kakve su bile vaše pozivnice za venčanje?

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>