Da li znate šta je “brideorexia”?

Svaka mlada želi da izgleda savršeno na dan svog venčanja, tako da se svaka trudi na svoj način. Od masaže protiv celulita, nove frizure ili manijakalnog stavljanja pakovanja za kosu, najnovijih lekova protiv akni, do solarijuma, damama su dostupni razni načini ulepšavanja da bi izgledale savršeno, ali nekada se u tome pretera. Tako nekada one koje bi da skinu par kila do svadbe, odu predaleko, pa zaglave u “brideorexia”-iji.

PROČITAJTE I OVO: Smršajte svadbe bez dijete

Šta je brideorexia?

Foto: Buzzquotes

Foto: Buzzquotes

Ovaj termin je nastao od reči “bride” (mlada) i užasne bolesti anoreksije, te označava fenomen kada devojke iz naivnog pokušaja da izgledaju savršeno i skinu “koje kilo”, skliznu u izgladnjivanje i ugroze svoje zdravlje. Poznati su slučajevi kada devojka hoće da joj venččanica stoji savršeno, pa krene malo zdravije da se hrani i kada vidi da joj “dobro ide” skine čak 15 kila. Takav je i slučaj Kejt Midlton, koja je nakon svog venčanja zabrinula javnost sve mršavijim telom.

Kako se to desi?

la_anorexia_no_te_deja_ver_la_realidad_de_cmo_eres_by_denniserainbow-d5u4fxb

Da se ne lažemo, na devojkama je ooogroman pritisak da izgledaju savšeno dana kada se budu udavale – oko bar 100 ljudi ili mnogo više će komentarisati vaš izgled, tetke, strine, poznanici  će vas zagledati i diviti vam se ako izgledate lepo, ali i razočarano komentarisati ako vam ne uspe da izgledate savršeno na svadbi. Zbog par kila viška, neko će se zapitati i da li ste trudne. Zbog tog pritiska se troše sumanute svote novca na kreme, haljine, kozmetičke tretmane i šminku, ali se i često preskaču obroci i odlazi u drugu krajnost.

Kako se obući za svadbu: Šokantni podaci o gostima

Želite da smršate, kako da to izbegnete?

Foto: Tumblr

Foto: Tumblr

Želite da izgubite koji kilogram, ali ne želite užasne posledice? Ograničite se na broj kilograma i ne očajavajte ako ne skinete željenu količinu. Opet, naparvite plan ishrane sa nutricionistom, vežbajte i ne isprobavajte sulude jo-jo dijete koje se baziraju na izgladnjivanju. Morate jesti i vaše zdravlje je mnogo važnije od nerealnih standarda izgled. Možete prosto da vežbate više i smanjite unos ugljenih hidrata i “junk” hrane poput gaziranih pića, peciva, slatkiša i tome sličnom, ali morate jesti proteine i povrće.

To da li ćete imati pet kila gore ili dole zaista i nije toliko važno!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>