BRAK I NOVAC: Kada zarađujete više od muža

Iako mnogi govore da je novac nebitan, svi koji žive u stvarnom svetu znaju da to nije istina. Novac je, nažalost, itekako bitan. Hrana mora da se kupi, struja da se plati, a gorivo da se sipa.

Kako je danas 21. vek, često se dešava da supruga bude uspešnija od svog muža, a to bi takođe trebalo da bude nebitno – nije bitno ko donosi novac, bitno je da ga ima. Tako bi trebalo, ali nije tako, jer  je muška sujeta neverovatna.

Šta raditi, a šta ne raditi kada vi donosite novac kući?

NE NABIJAJTE MU TO NA NOS

Isto što kao kada vi ne biste radili, ne biste voleli da vam muž to svakodnevno ponavlja i da vas prekorava kada kupite lak za nokte, ne radite ni vi to njemu. Važno je da imate da platite račune, budite srećni. Kada muškarci izgube osećaj ponosa i muškosti, nastaju problemi, a natrljavanje bankovnog računa vam neće pomoći.

FOTO: Seks i Grad

FOTO: Seks i Grad

PUSTITE GA DA BUDE MUŠKO

Neka vas on odveze na posao i neka promeni gumu na vašem autu. Ako ga ne tretirate kao muškarca, on se ni neće ni ponašati kao muškarac. Sve krene tako što same otvaramo tegle i igramo se automehaničara, a završi se erektilnom disfunkcijom. Tužno, ali istinito.

NE TERAJTE GA DA BUDE SUPRUGA U VAŠEM BRAKU

Naravno da treba da podelite kućne poslove, ali ne dozvolite da to ode toliko daleko da mu tražite da vam ušiva dugmad na košulji i pere svileno rublje na ruke. Isto kao što ne biste ni voleli da vas zamoli da sprovodite struju po stanu i menjate osigurače. U braku, koliko god modernom, neka ograničenja treba da postoje.

FOTO: Gallery Hip

FOTO: Gallery Hip

PODRŽAVAJTE NJEGOVE AMBICIJE

Ako želi da nauči da svira gitaru u tridesetoj ili da kupi bubnjeve, ne odbacujte njegove ambicije kao smešne. Pustite ga da se razvija i verujte u njega. Ako vi već radite, a on već 16. godinu studira medicinu,podržite ga i pomozite mu oko ispita. Skuvajte mu čaj i kupite mu biljke koje pomažu pamćenju. Kada muškarac ima ženu koja veruje u njega, za njega ne postoje granice! Jednog dana ćete uživati u plodovima tog truda.

RAZUMITE NJEGOVA EKONOMSKA OGRANIČENJA

Ako je hteo da vas izvede na večeru, ne morate baš da birate najskuplje mesto u gradu ili da naručujete jastoga – nikad vas više neće izvesti nigde, i to s pravom. Budite malo skromnije, jer je bitnije sa kim ste, nego gde i šta jedete.

Novac je važan, ali ne koliko i ljubav.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>