7 sigurnih znakova da ne treba da se udaš za njega

 

Svima se desi ponekad da se zaljubimo do ušiju u pogrešnu osobu. Nasuprot opštem mišljenju, nisu krivi “muškarci kreteni”. Nije on kreten. Biće on divan – ali nekoj drugoj. Niko nije kriv, samo ste vi pogrešan spoj. Ponavljamo, niti je on kreten, niti je on kriv. Ali to što si neke mane u stanju da razumeš, ne znači da moraš i da ih trpiš. To ne radi ni zna Dalaj Lama. Još bitnije, nemoj da obećaš da ćeš te mane trpeti ceo život. Ovo su sigurni znaci da treba da produžiš niz ulicu, a ne niz oltar.


Ne brine o tebi

Naravno, on ti nije tata pa da brine o tebi, ali mora da pokaže empatiju dostojnu ljudskog bića. Scenario 1: Nisi plačljiv tip, ali te je video da plačeš zbog stvarnih problema. Reakcija: Dva minuta ti govori da će sve biti u redu. Prvom prilikom ide u drugu sobu sa gitarom i pojačalom, a onda se žali kako je besan i frustriran jer mu ne idu akordi. Komentar: Odsvirao je svoje.

breaking-up1Sebičan je

Zamisli situaciju da živite zajedno i ti izgubiš posao. Da li bi ti tražio da uzimaš novac od roditelja ili bi ti on pomogao (naravno, uzevši da je u situaciji da ti pomogne)? Ako bi te slao kod mame po ručak, vreme je da brišeš. Ne radi se o poslednjem voćnom jogurtu, to je sitnica.

Imate sasvim drugačije planove

Ti želiš decu danas ili sutra, a on sina tvoje sestre zove “slinavo-kreštavi patuljak”? Ti bi da ostaneš u svom gradu, on jedva čeka da se seli? Ili, ti želiš da studiraš i radiš, a on želi domaćicu? Koliko god da se volite i koliko god da je on dobar čovek, ne treba praviti kompromis kada su u pitanju velike stvari. A znate, kompromis je ono kada niko nije zadovoljan.

0e970259_break-upVeza vam je bazirana na seksu

On gore, ti gore, pozadi, 69, u stranu… Stalno imate seks, ali nemate baš o čemu da pričate. Takve veze se završavaju u krevetu, a ne u crkvi. Privlačnost ne traje doveka, a sa njim treba provesti ceo život. Šta ćete da radite kada se porodiš?

Vara te

Svaku noć je sa drugom devojkom, menja ih kao čarape. Ti se praviš da ne znaš ili mu praviš scene svaki dan. Ti kupuješ venčanicu, on kupuje “Sex on the beach” jeftinim devojkama po gradu. Možda ti sada to ni ne smeta toliko, ali bi vašoj deci verovatno jako smetalo. Ako te već vara, trebalo bi da te poštuje toliko da bar to sakrije. Preporuka: izađi sa njim pa i ti izvidi šta je još ostalo na tržištu. Pa on neka se snalazi.

breaking-up
Nisi sigurna

Naravno, niko nije siguran u brak, ali ako sumnjaš u vašu ljubav, zaboravi. Muž treba da bude neko ko ti je i ljubavnik i prijatelj i sve na svetu. Ako on to nije tebi, briši.

Ti mu nisi prioritet

Voli te – onda kada mu društvo nije napolju ili ga nisu zvali da igra Sony. Voli te – ako pada kiša pa je otkazan fudbal. Voli te – onda kada mu se ne javljaš na telefon. Ako te već sada uzima zdravo za gotovo, zamisli šta će se desiti ako mu obećaš da ćeš biti sa njim zauvek.

Ne brini, na svetu ima bar 3 milijarde muškaraca. Bar 250 njih su savršeni za tebe. Kompromisna rešenja su u redu za odlazak u bioskop i biranje filma, ali ne kada se radi o nekom sa kim treba provesti ceo život.

Ponekad je “zbogom” zapravo druga šansa.

tumblr_m2c3x2Dvci1qebcsho1_500

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>