Zašto se žene opuste u braku i kako to izbeći

Prisluškujući razgovor dva zgodnjikava muškarca načula sam njihovo kukanje o ženama koje se zapuste čim se udaju. Polušovinstički razgovor (kažem polu, jer nije sasvim neosnovan) je išao do tančina – kako mu je žena izgledala kao Adriana Lima dok se nisu uzeli, a sada mora da joj zakazuje depilaciju, kako to nije pošteno prema njima sirotim muškarcima, te kako se oseća prevarenim. Drugi je dodao da su žene kao Telešop jer čim ti dostave ono što si poručio shvatiš da ništa nije kao na reklamnom posteru.

Zašto je to tako i kako to izbeći?

now-I-can-get-fat-333x500Udobnost

Udamo se i zaboravimo da muža treba osvajati svaki dan jer ljubav treba da traje o smrti, a ne do oltara. Naslušamo se onih muških izjava a la “meni si lepa i bez šminke”, “ja ne primećujem dlake na nogama” i “bolje da ljulja nego da žulja”. To je sve možda i tačno – ali ne možete biti “elegantno popunjene”, “sa simpatično prljavom kosom”, neizdepilirane i nenašminkane odjednom. Jedno je ok.

Podsetite se da ste jednom bile zaljubljene u svog muža i izađite iz kuće. To će vam dati motiv da se sredite i da mu pokažete da ste još uvek najbolja “riba” u kraju.

Obaveze

“Dete, ručak, posao… Dete, posao, ručak… Platiti račune, očistiti stan… I sad još hoće da izgledam kao Adriana Lima? Da li ona skuplja čarape po ceo dan? Čisto sumnjam.”

prijeiposlijevjenanjaOvo bi bio klasičan ženski odgovor na konstataciju da se žene previše opuste u braku. I u pravu smo. Ipak, rešenje postoji. Bez objašnjenja dajte mužu kratki kurs korišćenja uisivača i sudopere, nacrtajte mu kako se prže jaja i posvetite se sebi.

Ovu proceduru ponavljajte bar dva puta nedeljno. Često muškarci očekuju od svojih žena da se pretvore u njihove majke, ali ne žude da poljube svoju majku. Kompromis: majka i domaćica radnim danima, subotom odmaram, a nedeljom se posvećujem sebi.

Post-trudnički dani

Rešenje: Ako vas muž optuži da ste se zapustile, a rodile ste dete pre šest meseci, nokautirajte ga. Zaslužio je.

Takođe, nije loše pokazati mužu njegovu “pre i posle braka” sliku. Manje kose a više stomaka? Ali i pregršt ljubavi!

 

Foto: Tumblr, fmyconfinedspace.com; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>