5 znakova da svadbe neće biti

Većina ljudi se u životu zaljubi više od jedanput i ne verujte pesmi Iva Robića “Samo jednom se ljubi”. Ljubi se nekoliko puta, a jednom  treba i stupiti u brak. Ti jedva čekaš, ali si već počela da se pitaš kada i da li ćete se i kada uopšte venčati. Ponekada ipak ne ide sve onako kako smo mi zamislili, a život ima druge planove za nas. Ovo su znaci da svadbe ipak neće biti i mi se nadamo da se nećete prepoznati. Ako se ipak nađete u ovom tekstu, setite se engleskog izraza “blessing in desguise” (prerušeni blagoslov). Sigurno vas čeka nešto drugo, još lepše.

Stalno odlažete venčanje

Kao u filmu “The 5 year engagement”. Evo, ove godine. Na jesen. Pa na sledeće proleće. Nemate novca. Kum je u Kanadi. Ponuda venčanica je loša ove sezone. Mama mu se razbolela. Neukusno je udavati se u vreme finansijiske krize. Izgovori, izgovori, izgovori i još izgovora. Prava istina je verovatno da neko od vas dvoje ovo odlaže do sledežeg života jer nije siguran u svoj izbor. Možda je bolje da se rastanete ili popričate o alternativama. Ne moraju sve ljubavi da se završe venčanjem: ne forsirajte, jer je nevenčana veza dosta bolja od razvoda ili nesrećnog braka.

Švrljate

Koristite izgovor da su vam ovo “poslednji singl dani” pa flertujete sa drugima ili ne daj bože, i spavate sa drugima. On dolazi kući pijan u tri ujutru i miriše na jeftin ženski parfem i kaže da je bio na bilijaru. Da, da. Ako se toliko panično držite za svoj samački život, možda je bolje da ga nastavite.

Svađate se i mirite

Maj: raskinuli i ne pričate. Jun: hoćete da mu rodite troje dece. Jul: mrzite ga. Druga polovina jula: ne možete da živite bez njega. Ako ste stalno u fazama rat-primirje-mir-rat, možda je bolje da se ljudski raziđete nego da živite u braku koji više liči na osvajanje Poljske.

Seks vam je užasan

Na početku, seks je bio fantastičan i tada ste se i verili. Sad već tražite izgovore samo da ne morate da se bavite noćnom gimnastikom, a za prvo bračno veče ćete da gledate svadbene filmove. Hm?

On sve više izbegava tu temu

mlada pistolera

Nije ni siguran kako se uopšte uvukao u svadbenu problematiku, a sada mu sve teže padne razgovor o venčanju i uvek se trudi da izbegne tu temu. Uvek ima druge obaveze: da sredi karburator, te igra zvezda, ijao što ste sad seksi nije vreme za priču, vodi buldoga kod veterinara, ukratko: rađe bi pričao o razmnožavanju ameba nego planirao venčanje. Ne bilo loše da ga odmah pitate da li želi sada da odustane, pre nego što pozovete goste. Sačuvajte se od daljeg razočarenja.

Biti venčan je divna stvar, ali ako fosirate brak, situacija može biti paklena. Treba da budete srećni, a onaj koji će sa vama podeliti tu sreću sigurno nije daleko. Nemojte nikog terati da vas oženi, jer brak nije svrha života. Treba da se desi spontano sa nekim ko od tada postaje vaš životni partner, neko sa kim delite sve. Srećno!

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (1)
  1. Iva

    :))) Odličan tekstić :)))

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>