Zašto je dobro da žena bude finansijski nezavisna

Često ženama bogatih muževa neko kaže “Zašto ti radiš i to za siću, kad muž ima toliko love?”. U butiku na Bulevaru sam videla neku fenomenalnu bundu od par hiljada evra, i rekla sam prodavačici, koju poznajem iz komšiluka, da bi je uzela, ali ne mogu da dam toliko novca. Žena me je pogledala kao da sam luda i rekla “Zar vi nemate, kao, mnogo love?”.

Nemamo, ima je moj muž i nemam nameru da mu uzmem pare za bundu. Pitala me je zar neće moj muž da se otvori. Ja je gledam, shvatam da me uopšte ne razume i da nema šanse ni da joj objasnim. Muž bi mi se definitivno otvorio samo da tražim, ali ja neću tako nešto tražiti. Radim koliko mogu i trudim se da budem finansijiski nezavisna. Često ne dobijem posao jer poslodavci misle da mi ne trebaju pare i da neću ništa raditi.

A ZAŠTO?

NIŠTA NIJE BESPLATNO

Ostanite finansijiski nezavisne, jer sve u životu dolazi sa cenom. Ako vam muž daje mnogo novca, može i da vam traži da ostanete kod kuće, kuvate ručak i čekate ga sami do tri ujutru pod izgovorom da radi. Neće baciti đubre, nema vremena jer radi. Može da troši na šta god hoće, jer su pare njegove. Hoće sa društvom tri puta na skijanje? Može, jer su njegove pare. Hoćete vi sa drugaricama? Neće on da vam da pare koje je on teško zaradio da biste vi zezali. Kad vas prevari, kupiće oproštaj prstenjem i bundama. Ne može on da čuva decu dok vi pijete piće sa drugaricama, umoran je, radio je ceo dan. A vi što ste ustali sinoć tri puta? Što ste čuvali dvoje dece, kuvali i čistili u isto vreme? Vi ništa niste radili. Kako ste i od čega umorni? Idite na posao, odmorite.

FOTO: Pixabay

Da li ste spremni da platite tu cenu?

POŠTOVANJE I SAMOPOŠTOVANJE

PROČITAJTE I OVO: Kako je feminizam u Srbiji pomogao samo muškarcima?

Činjenica je da ćete se bolje osećati ako imate svoj novac i ne morate mužu da kupite rođendanski poklon od njegovih para. Čak i ako on sve plaća, dobro je da imate 200 evra mesečno za takve situacije, da odete u pozorište, da ne tražite pare za depilaciju i manikir. Ako nešto radite van kuće, iako je možda čak lakše od onoga što radite u kući, imaćete više poštovanja i muž će vas tretirati bolje.

A KAKO DOĆI DOTLE?

FOTO: Aliexpress

Kako u današnja teška vremena obezvediti finansijisku nezavisnost? U čemu ste dobri? Nađite načina da to naplatite. Ako ste zvezda teretane, možda možete raditi kao trener? Ako dobro šijete, možda možete prodavati stvari preko interneta? Raspitajte se kod prijatelja da li se negde traži kadar u koji se uklapate.

PROČITAJTE I OVO: Kako ostajemo same?

MALO MISTERIJE

Misterija je strast i dobro je da vaš muž ne zna da ste u svakom trenutku kod kuće i dostupni.

NEPREDVIĐENE SITUACIJE

Ovo je najvažniji razlog. Nikad ne znate šta sutra dolazi. Možda on ostane bez posla. Možda budete hteli da odete, a nemate gde i ni sa čim (prevare, naslje u braku…), ne daj bože, da se on razboli ili pogine, gde ćete? Ako radite, obezbedićete sigurnost sebi i svoj deci u svim okolnostima.

Jedine dobre pare su pare koje sami zaradite.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>