Vera Vang–kreatorka venčanica koje svi žele

Kada bi svaka od nas trebala da nabroji nekoliko modnih kreatora koji se bave kreiranjem  venčanica, sasvim sigurno jedan od prvih odgovora bio bi-Vera Vang. Sledi priča o njoj, o ženi čije ime je u celom svetu postalo sinonim za stil, glamur i luksuz kada je reč o venčanicama. Italiju nazivaju kolevkom dizajna, jer je dala neke od najboljih modnih brendova i kreatora. U modnom svetu kojim vladaju i diktiraju Italijani i Francuzi za uspeh se izborila žena kineskog porekla. Danas Kinezi oblače gotovo ceo svet, ali je upravo Vera Vang sa tim počela mnogo ranije.

White-Vera-Wang-11.

popsugar.com

Još kao dete imućnih kineskih doseljenika živela je u bogatom delu Njujorka Park aveniji i bila deo visokog društva. U detinjstvu imala je dve strasti, klizanje i crtanje. Počela je sa skiciranjem klizačkih kostima za sebe, u međuvremenu se njena klizačka karijera završila, a ona je danas jedna od najznačajnijih modnih dizajnerki u modnoj industriji venčanica. Sa studija istorije dizajna u Parizu vraća se se u Njujork donoseći sa sobom duh Pariza. Amalgam njenog talenta i obrazovanja  dovode je do zaposlenja u magazinu Vog, u kojem ostaje šesnaest godina.

 

vw29

www.couturella.com

U ranim devedesetim otvara svoju prvu radnju u Njujorku. Veoma brzo brend je zaživeo. Uspehu je pored dobrog dizajna doprineo i poseban tretman koji pruža dobro obučeno osoblje koje pažljivo pristupa željama i osećanjima klijenata. Prisustvo Vere Vang  u filmskoj i tv industriji samo je još više doprinelo ekspanziji njene popularnosti. Na primer, u Seriji i filmu  Seks i grad likovi Šarlot i Keri Bredšo nose haljine sa njenim potpisom.

sex and the city 13

www.nikilove.com

Vera Vang se lično pojavljuje u filmu Predsednikova kćerka, serijama Tračara, Ružna Beti, i u tv emisiji U korak sa Kardašijanima. Mnoge svetske ličnosti su nosile njene haljine. Samo neke od njih su Dženifer Lopez, Maraja Keri, Viktorija Bekam, Uma Turman, Šeron Stoun, Kloi i Kim Kardašian i Ivanka Tramp. Njene večernje haljine često nosi prva dama Amerike, Mišel Obama.

Vw black 6.

www.boomtron.com

Vera Vang svoje modno carstvo konstantno širi. Danas njenu modnu imperiju pored kolekcije venčanica čine i kolekcije večernjih haljina i haljina za deveruše, nakita, parfema, posteljine, posuđa, torbi, cipela, čija vrednost se procenjuje na preko milijardu dolara. Želeći da njene venčanice može da priušti i ponese što širi krug budućih mlada, od 2011. godine Vera Vang kreira jeftiniju kolekciju venčanica čija cena se kreće od 600 do 1400 dolara. Rezultat postiže zadržavajući prepoznatljivu eleganciju i ženstvenost, koristeći jeftinije materijale.

The End Of The Affair

www.vvvision.ru

Uz malo truda u Srbiji se mogu pronaći saloni gde se mogu iznajmiti venčanice koje potpisuje Vera Vang. Pored toga postoji mogućnost kupovine preko interneta, koju može  pratiti i niz komplikacija u vidu carine i dostave u našu zemlju i sl. ali jedno je sigurno – vredi se potruditi.

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (5)
  1. Natasa

    Hvala autorki na ovako lepom tekstu, inace obozavam kreacije Vere Vang! Uzivala sam čitajući…

  2. admin

    Draga Natasa, zadovoljstvo je nase i nadam se da ce biti jos puno dobrih tekstova koji ce ti se svideti.

  3. Ana Milic

    Vrlo inspirativan tekst. Hvala autorki. Bilo bi lepo da imate vise ovakvih tekstova. Hvala.

  4. admin

    Hvala Ana, trudicemo se da u buducnosti budemo jos bolji.

  5. Duska

    Interesantno…

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>