VENČAVATE SE? Evo zašto treba da obrišete Facebook

Da, većina ima Facebook i zabavno je videti šta vaši prijatelji rade, gde putuju ili podeliti sa njima neki zanimljiv detalj iz svog života. Takođe, održavanje komunikacije je dosta lakše sa Facebook-om. Međutim, ako baš sada uplovljavate u bračne vode, imamo za vas jeziv podatak.

Sajt “Divorce Online” je pogledao čak pet hiljada predatih papira za razvod i video jedan užasan detalj – u skoro 2, 000 tih papira kao jedan od uzroka se pominjao Facebook.

tumblr_lyta07HSMP1qzh0vno1_500-485x322

Od lajkovanja i dopisivanja sa suprotnim polom, do neprimerenih postova. Da ne spominjemo preljube koje su počele dopisivanjem na Fejsu!

Studija jeste sprovedena u Americi, ali da li postoji ikakva razlika u Srbiji? Da li rizikovati brak zbog društvene mreže?

Evo nekoliko argumenata zbog kojih je ova studija primenljiva i kod nas i definitivno treba da razmislite o brisanju FB-a.

SVE JE DOSTUPNIJE NA FEJSU:

Da nemate Facebook, ne biste viđali slike svojih bivših partnera i bilo bi vam lakše i da ne razmišljate u njima. To što ste u braku, ne znači da niste od krvi i mesa. Mnoge ljude koji su vam nešto značili je prosto bolje da ne vidite.

NEVINO DOPISIVANJE: 

facebook

Nešto što je počelo kao lajkovanje zanimljivih fotografija i razgovor o knjigama ili muzici se ponekada pretvori u piće, a piće u simpatiju. Zašto biste dolazili uopšte u takvu situaciju?

VIŠE NIJE JEDINO SREDSTVO KOMUNIKACIJE:

Možete besplatno i brzo razgovarati sa prijateljima i preko Vibera, WhatsAppa, Skypa, Snap Chat-a…

RASTEREĆENOST:

Prosto ni ne treba da vidite sve o svom partneru, a posebno ne da li je fan Emili Ratajkovske ili Kejt Apton. Zadržite neke stvari za sebe i dopustite i njemu istu stvar. Ne morate baš sve ni da znate.

VIŠE SLOBODNOG VREMENA:

Umesto da u krevetu gledate notifikacije, mogli biste da vodite ljubav. U restoranu biste mogli i da klopate, umesto da slikate karađorđevu. Na moru plivajte umesto da stavljate slike u kupaćem – u svakom slučaju, vratite se u realan svet i bar na neko vreme odmorite od online života!

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>