Svekrva me izluđuje!

Čuli ste nekad sigurno da se barmen hvali da mu je pivo ledeno hladno kao svekrvin osmeh, verovatno su vam se izjadale drugarice da ih svekrva izluđuje, neko vam je poželeo da vam se svekrva ne zove Nada, jer Nada poslednja umire. Kult mržnje prema svekrvi star je koliko i sama institucija porodice, a vi ste se nadali (hahaha, nada – li), da vam neće zapasti sotonica, kad ono… Ona vam banjava kad hoće. Govori vam da vam je hrana ovakva ili onakva. Prebacuje vam da niste dobra supruga, da ste se mnogo ugojili ili da ne jedete ništa. Konstantno vam nabija na nos da ne odgajate decu na pravi način, da je u njeno vreme majka bila stub porodice, a vi nikad niste kod kuće, previše pušite i ne dojite dete… Normalno je da vas sve to izbacuje iz takta, a da nije majka vašeg muža, ne biste joj se javili u životu. Ali vi morate da je trpite…

Kako???

KAO PRVO, NE TERAJTE MUŽA DA BIRA

Kad vaš sin poraste, nećete želeti da vas odbaci zbog neke druge žene. Koliko god da je naporna, ne postavljajte glupe ultimatume, jer je jedna majka i od nje ne može da se razvede. Svaki put kada mužu kažete kako se ponaša, koliko god da je on razuman, a vi u pravu, ipak mu malo vređate majku. Imajte to u vidu. Zamolite ga da popriča sa njom ako morate, ali trudite se da to kažete nežnim tonom i bez ljutnje.

RAZUMITE JE

PROČITAJTE I OVO: Uloge u srpskoj tradicionalnoj svadbi

Probajte da vidite i njenu tačku stanovišta. Mislite da je njoj lako? Verovato ne zna gde se nalazi koliko se stvari izmelo od kad je bila mlada. U klimaksu je. Raspala se država od kad se rodila jedno tri puta. Ne zna više ni kako joj izgleda zastava. Njeno mladunče koje je plakalo za njom kad ide do toaleta je sada jedva primećuje. Razmislite koji je uzrok njenog ponašanja i na sve njeno odgovarajte sa ljubavlju i razumevanjem.

FOTO: Shutterstock

NAPRAVITE ODNOS

PROČITAJTE I OVO: Njegova porodica je užasna

Odmaknite se od vaše situacije na čas i u glavi okrenite list. Pozovite je na piće, izvedite je, pričajte kao prijatlji – ako kaže nešto negativno, rečenica koja će vas spasiti je – JA VAS TOLIKO VOLIM I POŠTUJEM DA ME VAŠI KOMENTARI TOLIKO BOLE.

Nema šanse da ne spusti gard. Pitajte je za savet oko kuvanja, pohvalite je – u najgorem slučaju, ostali će videti da niste vi uzročnik problema, već ona.

FOTO: Shutterstock

PRONAĐITE SLIČNOSTI

Kažu da muškarci u partneru traže majku – sigurno imate nešto zajedničko, ako ništa bar volite istog muškarca. Zahvalite joj što ga je tako lepo odgajila. Ako možda obe volite umetnost, pozovite je na izložbu. Ako obe volite da kuvate, kupite joj kuvar.

Spremite mnogo ljubavi i strpljenja, situacija će biti rešena. Napravite od nje saveznika, a ne neprijatelja, jer vam niko ne može tako pomoći u braku, pošto ona najbolje zna vašeg muža.

 

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>