Unikatni verenički prsten i burme

O važnosti vereničkog prstena već smo pisali. U nekoliko navrata. Istakli smo kako  on zapravo pokazuje koliko dobro Vas budući izabranik poznaje (a neko bi dodao, i voli). Izabrati prsten nije nimalo lako. I dobro je što u tome muškarci gotovo uvek imaju pomagače. Najčešće su to drugarice ili sestre koje ili dobro znaju, ili nekako uspeju da ispitaju buduću mladu o kakvom su prstenu oduvek maštale. A istina je, nije kliše, da maštamo o njemu. Prstenu. Oduvek. I da ako izbor ne bude adekvatan, umemo da se razočaramo, u najmanju ruku. Postoji mnogo razloga zbog kojih ovom komadu nakita pridajemo toliku pažnju. Njegova simbolička moć je ogromna, budući da, posmatrajući to na tradicionalan način, devojke  na neki način čini obeleženima i izdvojenima iz dotadašnjeg socijalnog statusa i najavljuje promenu istog. Burme, sa druge strane nisu nakit koji ćemo nostiti nekoliko godina. One ne treba da budu moderne i da odgovaraju trenutnom raspoloženju. One treba da budu naprosto svevremene.

lost-isle.blogspot.com

lost-isle.blogspot.com

Postoji zaista mnogo zlatara i juvelirnica u kojima možete videti gotovo sve o čemu ste maštale, u kojima možete dobiti važan savet prilikom izbora, priču o načinu izrade, upotrebljenim plemenitim metalima i kamenu. Ali treba da znate da se mali broj prstena pravi tako da budu apsolutni unikati. To znači da ako ste oduvek smatrale da vam pripada nešto sasvim posebno. morate potražiti na drugom mestu. Nažalost, veoma često nismo u takvoj finansijskoj siutaciji koja dozvoljava da nam mašta potpuno slobodno izvoljeva u pogledu pomenutih stavki. Zato treba da se okrenete (najčešće mladim) dizajnerima nakita kojih ima sve više i više, na našu veliku radost. Postoji više razloga koji bi možda mogli da vas ubede u to. Prvo, treba da cenimo kreativnost i trud i rad koji su ti ljudi uložili da bi postali to što jesu i time se bavili. Drugo, čime se zapravo nadovezujemo na već spomenuto, time dajete mali ali važan doprinos očuvanju starih i lepih zanata. Treće, nama omiljeni je filigranski rad, zato što je toliko prefinjen i delikatan, toiliko nežan i romantičan, da teško može da parira bilo kojoj veličini kamena, koja je ponekad samo razmetljiva i ništa više.  I toliko je truda i ljubavi potrebno da se napravi jedan takav prsten koji ponekad podseća na apsolutno savršenu paučinastu čipku dostojnu neke vilenjakinje. Četvrto, to je onda zaista samo VAŠ prsten, jer možete da pratite tok izrade, možete idejama da učestvujete u njegovom nastanku, u nekim slučajevima možete da kontrolišete čak i vrednost materijala koji ga sačinjavaju.

www.pokimica.com

www.pokimica.com

I još jedna važna stvar o kojoj treba da mislite, a moramo je spomenuti. Ako imate novca za dijamant, uvek se dobro raspitajte koje mu je poreklo. Nemojte ni prećutno da učestvujete u eksploataciji nekog drugog ljudskog bića da biste krvavim dijamantom krunisali svoju povezanost sa nekim u slavu ljubavi.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>