Top 10 destinacija za medeni mesec za svačiji džep

Kao da venčati se nije dovoljno skupo, treba otići i na medeni mesec. Naravno, nakon svih stvari koje treba da platite, pitanje je koliko vam novca ostaje za ovo putovanje, kog retko ko želi da se odrekne – a i zašto bi?

Ovo će verovatno biti najlepše putovanje u vašem životu i ni zbog čega na svetu ne treba da ga propustite. Pa, kako pomiriti želje i realnost? Zato smo mi tu da vam pomognemo. Ovo je top 10 jeftinih mesta koje treba da obiđete na medenom mesecu!

1. Ada Bojana

524233_10151065230353467_1979195162_n

Sećate li se scene na moru na kraju “Mi nismo Anđeli”? Snimana je na Adi Bojani, pravom blagu Crne Gore. Mnogi su se čak i venčali tamo. Nebo puno zvezda, peščana plaža, čista voda, poneki hipik… Možete iznajmiti sojenicu, ali je i kampovanje vrlo popularno. Ovo je mesto koje kao da nije videlo katastrofalne kulturološke posledice devedesetih: i dalje možete videti mlade sa gitarama oko vatre, čuti dobar rokenrol i videti ljude sa peace znakom oko vrata.

2. Venecija

Venice-sunrise-big

Naravno, vaša prva reakcija je “kako je, molim te, Venecija jeftina”. Jeste, ako rezervišete na vreme i dobro iščeprkate ponude. Evo, na primer, kliknite ovde.

3. Vlaška Krupaja

krupaj

Ako ste mislili da mi Srbi nemamo šta da ponudimo, varate se i niste dobro izguglali.

4. Korčula

korcula

Raj u Hrvatskoj, lično meni draži od Dubrovnika. Osim što ne morate bukvalno da se tučete sa naletom turista i obezbeđenjem Romana Abramoviča, dosta ćete i uštedeti ako se umesto za Dubrovnik odlučite za Korčulu.

5. Trebinje

trebinje

1239897_10201000325744591_1375352029_n

Prelep grad u BiH sa zanimljivom istorijom je u VII veku bio nasanjen Ilirima. Možete obići manastir Tvrdoš i uživati u degustaciji jednom od najboljih vina na ovim prostorima, videti i vodopad na Sušici, kolima otići do Dubrivnika za 20 minuta ili do Herceg Novog za sat vremena.

6. Bol na Braču

bol_na_bracu_02_thumbnail

Opet do Hrvatske – prošle godine je bilo i ponuda za 100 evra po osobi za nedelju dana. Ta jeftinoća je potpuno neobjašnjiva, jer je zaista reč o malom raju.

7. Atina

at

Atina sama po sebi nije jeftina – ali kada živite nadomak Grčke, zapravo jeste. Samo pomislite kako Amerikanci troše hiljade evra da bi videli Atinu, a vi možete da odete autobusom! Volite se kao grčki bogovi!

8. Bela Stena

8157747270_5e95c9f9e2_c

Nemate novca, ali imate ljubavi? Idite na Belu Stenu, malo ostrvo do kog će vam trebati samo 10 minuta čamcem od beogradskog naselja Višnjica.

9. Ljoret de Mar

lloret-de-mar

Ovo špansko mesto će vas sigurno oduševiti, ali i razne ponude koje možete naći svake godine. Ako se baš potrudite, možete otići i za 200 evra po osobi. Ay, amor!

10. Budimpešta

Možete se odvesti i do Mađarske i videti jedan od najromantičnijih starih gradova!

P.S.

Ako ste vi već bili na svom medenom mesecu, preporučujemo da iskustva i savete ostavite u komentarima kako biste pomogli parovima koji tek treba da idu.

Foto: Tumbl, Instagram

 

 

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>