Šta nikada ne reći neudatoj drugarici

Sećam se kada je jedna drugarica, dva dana nakon što se udala, počela sa P.R. kampanjom kako sve do jedne moramo da se udamo. Brak je “do jaja”, sve je bolje od kada se udala, ne zna šta radimo u našim petogodišnjim vezama, treba odmah da tražimo matičara itd. Taman kada smo svi hteli da je linčujemo, odnosno godinu dana nakon svadbe, otišla je na Adu Bojanu i zaljubila se. Uskoro je i ostavila muža i sada živi sa hipikom kom je najveća životna ambicija da ima planktažu marihuane. Sećam se šta nas je najviše nerviralo u svim tim izjavama i sada i prenosim vama. Nemojte nervirati drugarice – loša karma je loša karma.

Ti još ne znaš šta je život

“Te tvoje veze su smešne, ništa ti ne znaš dok se ne udaš –  kad nađeš pravog, smejaćeš se tim sadašnjim mukama”. Eto recepta za katastrofu. Drugarica čiji život vi ne shvatate ozbiljno će se uvrediti. Setite se da je svakom njegova muka najveća i da nema razloga da omalovažvate njen trenutni bol. Ona je tog momka zamišljala kao budućeg muža.

imagesE, ajde molim te ćuti

“Ja ujutru moram da spremim ručak, onda idem na posao, a kada me muž nervira trpim jer mi je muž. Ti uvek možeš da nađeš drugog, a ja mogu samo da se razvedem i rasturim porodicu već moram da trpim.”

Pa pobogu, nije ona kriva što trenutno živo bezbrižnije! Takvim izjavama možete samo da je oterate od sebe i izgubite nekoga koga ste jako voleli.

Nemoj nikada da se udaješ

“Kada sam ja bila devojka, ceo svet je bio moj i mogla sam sve da uradim. Onda sam se, ne znam zbog čega, zarobila i sada sam ljubavnica, advokat i sluga. Nemam vremena ni da se isfeniram! Stvarno ne znam koji mi đavo bi. Nemoj nikada da se udaješ! Klećeš taj dan kad si obukla venčanicu do kraja života!”

Nemojte da prenosite frustracije. Ne krivite instituciju braka za svoju nesreću. Kriv je pogrešan muškarac, okolnosti ili vi same. To što ste vi nesrećne ne znači da će i one biti. Takođe, sledi logično pitanje – a što se ne razvedete?

Teško je poštovati nekog ko jedno radi, a drugo priča.

1247117809-109552202820260223

Menjaš ih kao čarape

Nijedna žena ne želi da je nazivaju kurvom. To što nije našla pravog ili ne želi da se skrasi nije razlog da je omalovažavate – ko ste vi da ocenjujete njen život ili brojite njene ljubavi?

Da sumiramo – treba da budete ponosne što kao starije ili srećnije drugarice imate tu čast da je usmeravate. Da je naučite, posavetujete, ali i da joj dozvolite da uči na svojim greškama. Setite se svojoj, i vi ste ih pravile. Poželite joj sreću, upoznajte je sa bratom svog muža – ali je nemojte je osuđivati.

Prijateljice su tu da međusobno podržavaju.

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>