Srpsko venčanje bez narodnjaka – NEMOGUĆE? (II DEO)

Zamišljali ste svoje venčanje koje počinje tako što vam kod matičara sviraju “Wish You Were Here“. Najbolji gitarski solo u istoriji.

A onda se desilo nešto od sledeće tri stvari:

a) Zaljubili ste se u baticu koji nosi sivo odelo koje se sija i ima bele štrafte, a izlazi u lokalnu folkoteku

b) Kum se zapio i naručio “Bele rade, bele rade ko mi te ukrade” i dao bendu trista evra. I umetnici moraju da jedu.

c) Stric vam je Šako Polumenta

Šta god da je slučaj vašeg nesrećnog scenarija, da li je uopšte moguće praviti srpsku svadbu bez narodnog melosa pomešanog sa hardrokom? Šta vam je činiti?

0

Zavisi od ekipe

Ako ste se upoznali na Exitu, možda i ima šanse da na venčanju slušate nešto bez dvoritma. Ipak, računajte na nezadovoljnu rodbinu koja će kukati i žaliti se da nam je sva omladina otišla u narkomaniju, ili da im je muzika dosadna. “U naše vreme se znalo, kum se popne na sto, ovaj šmrče u WC-u i bode se džointom u venu”

Kompromis

S obzirom da se vi venčavate, bilo bi fer i logično da slušate šta se vama sluša. Ali, u Srbiji ste, dobrodošli, ovde ništa nema logike. Najbolje čemu vi možete da se nadate je kompromis. Znači, silent disko – podelite gostima slušalice. Ili, narodnjaci u džez izvođenju. Ili, Bijelo Dugme. Jesu i nisu narodnjaci. Nešto što vam je slušljivo, a starci će se obradovati.

x22802181083376745830

Krajnja sebičnost

Šta vas briga šta ko hoće? Kad budu oni pravili svadbu, nek’ slušaju šta hoće. Koliko li ste se vi naslušali njihovih trubi i sintisajzera i zašto ste naučili sve hitove televizije DM sat? Mogu i oni da se zabave malo svojim muzičkim obrazovanjem! E, istina je da od toga nema ništa. Na vama je da odlučite da li vam je bitnije da se gosti zabave ili da se vi zabavite. Šta god da odlučite, potpuno ste u pravu.

178183a_0_kLVkr

Vata za uši

Mnogima je baš vata ili vosak za uši spasila brak, kućni red, psihičko zdravlje. Ko se ne povinuje vašim željama, podelite mu uz pozivnicu ovaj divni gedžet za preživljavanje vaše svadbe. Šalimo se. Ili ne. U svakom slučaju, bila bi sjajna fora.

Koje je vaše iskustvo? Da li je moguće napraviti svadbu u Srbiji bez narodnjaka?

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (2)
  1. sateboliuvo kakosezovem

    kad si nazaren il tako nesto nemas muziku uopste

  2. admin

    Postovani,

    sta znaci “nazaren”? 🙂

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>