Slatki švedski sto na vašem venčanju

Sve više parova odustaje od tradicionalnih običaja na venčanjima poput zajedničkog rezanja torte ili bacanja bidermajera (ili podvezice) smatrajući ih nepotrebnim i opterećujućim. Svadbenu   tortu prati cela ceremonija od iznošenja uz prigušeno svetlo i odgovarajuću muziku preko svečanog zajedničkog sečenja i konzumiranja. Ovaj ritual simboliše početak slatkog zajedničkog života u braku.  Međutim vaši se gosti mogu zasladiti i na mnogo kreativniji način, ako se odlučite za dezertni bar sa više vrtsta poslastica. Poslednjih godina i kod nas se taj trend širi.

Dezertni bar može da predstavlja alternativu velikoj torti, a ako ne želite ne morate je se odreći, pustite je da vlada trpezom. Možete je smestiti u slatko društvo u vidu popkejkova, kapkejkova, francuskih makarona, medenjaka, poslastica u teglicama i mnogih drugih slatkih đakonija za koje možda niste znali da postoje. Mnoge tradicionalne poslastičarnice su u svoju ponudu uvrstile ove male šarmantne slatkiše uglavnom za venčanja i rođendane, ali i druge vrste proslava.

11227883_963623627002437_2970380985131510248_n (Small)

www.facebook.com/muffin.club.catering

Pored toga pojavile su se poslastičarnice specijalizovane baš za dezertne barove. Kreativni ljudi koji rade u njima spremni su da saslušaju sve vaše želje, ideje i zamisli. Trude se da pronađu najbolji način da ih ispune i dopune sa sopstvenim idejama i načinom realizacije. Ako ste neodlučni ili vam manjka ideja, ponudiće vam spajanje i mešanje različitih stilova, smele kombinacije ukusa i način ukrašavanja. Imperativ koji poslastičari poštuju je da želje mladenaca na kraju budu ispunjene. Mnogi su spremni da po Vašoj zamisli urade uzorak kolačića pre nego što doneste konačnu odluku i uverite se da baš to želite. Mnogi se pitaju da li ove sitne poslastice zaostaju kvalitetom za tradicionalnim tortama. Razni kapkejkovi i makaroni uglavnom su spremani od kvalitetnih sastojaka uz mnogo vremena, strpljenja i pažnje.

17402_969109683120498_7982746428533375028_n (Small)

www.facebook.com/muffin.club.catering

Ono što je najinteresantnije je da slatkiši na vašem venčanju mogu biti personalizovani, nositi vaše inicijale, važne datume ili simbole koji vama mnogo znače, ili asociraju na neke zajedničke uspomene i predstavljaju neku vrstu logotipa vaše ljubavi. Pored originalnih slatkiša  koji izgledom i ukusom oduzimaju dah nude i izuzetno dekorativne i originalne stalke i držače za mafine i torte, staklene posude sa poklopcima različitih oblika i veličina i mnoge druge predmete koji upotpunjuju dekoraciju prostora u kojem se odigrava venčanje. Slatki švedski sto sam za sebe predstavlja ukras, spoj slatkiša, dekoracije i scenografije sa dobro osmišljenim konceptom i dizajnom.

11011118_954817064549760_1080258195193506100_n (Small)

www.facebook.com/muffin.club.catering

Prednosti koje nude dezertni barovi su te što su slatkiši dostupniji, za njihovo serviranje nije potrebno osoblje, gosti se sami lako i brzo poslužuju. Pored toga prednost je što možete naručiti određenu kolićinu kolačića koje će moći jesti i vaši prijatelji koji su vegetarijanci, vegani, dijabetičari, alergični na gluten i dr. Nema sumnje da će se maštovitim poslasticama obradovati najviše deca, ali će se zabaviti svi gosti birajući koji će sledeći slatkiš da probaju, neki možda i po prvi put.

autor: Ljiljana Lazić

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>