Ovo su najbolji opisi venčanja u književnosti

Knjige su naš prozor u svet, čak i onda kada nemamo novca za avionsku kartu – one nam otvaraju um, teše nas, uče, zabavljaju, rasplaču… Knjige su veliki prijatelji svakog pismenog čoveka.

U celoj gužvi oko planiranja venčanja, nije loše nekada se opustiti uz čašu dobrog vina i dobru knjigu – a još kada opisuju svadbeno slavlje! Možete se pronaći u divnim scenama iz knjiga, ali i pronaći inspiraciju.

Zato, mlada, vreme je da odete u biblioteku, a onda se lepo ušuškate u krevet i knjigu, ionako vreme i nije za nešto drugo.

121334747_great-exp_381697c

“Velika očekivanja” – Čarls Dikens

Postoji velika lepota i dekadencija u gđi Havišam koja provodi dane noseći svoju venčanicu i jednu cipelu nakon što joj je dvadeset minuta do venčanja njen nesuđeni suprug u pismu objasnio da se neće pojaviti.

Ponos i predrasure” – Džejn Ostin

Iako u ovoj knizi ne postoji pravi opis venčanja, ona govori o “propisnom sparivanju”. Jedina rečenica posvećena “tom danu” je rečenica majke koja udaje svoju kći, ali ne možemo da vam prepričamo. Pročitajte.

kira najtli

“Nečista krv” – Bora Stanković

Jedan od boljih srpskih romana opisuje venčanje između odrasle devojke i deteta, puno raskoši. Svako ovu knjigu možemo opisati kao sve osim kao “dosadnu”.

“Madam Bovari” – Gistav Flaber

Mlada Ema želi ponoćno venčanje sa bakljama, ali njen otac ipak organizuje višednevno raskošno slavlje. Jedno od boljih književnih venčanja – povratak lektiri!

madame-bovary-gustavo-flaubert-ceal-13636-MLA3065623322_082012-F

“Doba nevinosti” – Edit Vorton

Opis venčanja iz njujorškog visokog društva, koje se odigrava bez ljubavi, sigurno će vas ostaviti bez daha.

Trk do najbliže biblioteke!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>