Novogodišnje odluke za svaku ženu

 

 

Bez obzira da li ste udate ili tek čekate svog princa, da li ste domaćice ili čelične dame sa Wall Streeta, da li ste upravo gledale venčanice ili ste večita deveruša, ovo su stvari koje su majke zaboravile da vam kažu. Iz raznih iskustava. garantujemo da ovo treba da počnete da primenjujete. A koje e doba za promene bolje od Nove godine?

Treba znati

Ima jedna divna pesma od šansonjera Šarla Aznavura. Zove se – “Il faut savoir”, odnosno treba znati. “Treba znati po svaku cenu sačuvati svoje dostojanstvo, ljuti zbog a svega što nas je koštalo, otići bez povratka. Suočiti se sa sudbinom koja nas razoružava, treba znati sakriti suze, ali ja to draga nisam znao. Treba otići od stola kada više ljubav nije na meniju, ne trpeti tu atmosferu i otići bez buke.” To vam je kratak prevod i velika pouka u životu.Znati kada je neka priča gotova je možda najvažnija ljubavna lekcija. Nikada nemojte moliti za ljubav. Tako je kako je. Još niko nije izmolio ljubav, zato odmah zovite taksi kada vidite da što bi rekao Bora, ljubav ovde više ne stanuje.

large

Predajte se

Nemojte računati ljubav na digitron. Ne razmišljajte koliko je to pametno, već ostajte dokle vam je lepo. Ne slušajte tuđe usude, već živite svoj život. Zabavljajte se sa onim sa kojim ste srećne, bez pitanja “kuda ovo vodi”. Sve vodi u nesreću ako sve vreme razmišljate o nesreći. Ne možete voziti ako sve vreme gledate u semafor.

Živite svoj život

Ne slušajte tuđe savete o svom životu. Vi najbolje znate šta je za vas dobro. Niko ne zna kako je vama kada legnete sa svojim dragim u krevet, to znate samo vi i on. Niko ne zna da li su za vas prava ili dramske umetnosti. Slušajte samo sebe i svoj unutrašnji glasić, jer vas on neće slagati.

56535-2014-Be-Good-To-Me

Udajte se za same sebe

Kupite sebi bezobrazno skup prsten kojim ćete se udati za samu sebe. Možda zvuči glupo, ali taj prsten treba da bude obećanje da ćete voleti samu sebe, da ćete poštovati svoj život, da nećete odustaati od sebe i svojih snova, pa makar rodile četvoro dece u najtežoj životnoj situaciji. Deca idu od kuće, muževi umiru prvi ili vas i ostavljaju – na kraju, imate samo sami sebe. To ne treba da vam bude pesimistična misao, jer ste vi sjajni i možete biti još bolji, ako na tome još malo poradite.

kamila21

Budite uvek bolji nego juče

Nemojte se porediti nikada sa bilo kim. Jedina osoba koju treba da nadmašite ste jučerašnja vi- budite danas lepše nego juče, hrabrie nego juče, obrazovanije nego juče i srećnije nego juče. Zašto? Zbog boljeg sutra i zbog bolje vas.  Najveći dar koji imamo u životu je to što uvek možemo nadmašiti sami sebe.

Budite promena koju želite da vidite

Sami sigurno nećete nahraniti svu gladnu decu u Africi. Ali, ipak možete pomoći svetu. Kako? Smetaju vam neljubazni ljudi? Budite vi ljubazniji. Smetaju vam mrgudi? Smejte se češće u inat svim negativnim vibracijama. Jedina osoba na koju uvek možete da utičete ste vi sami. Učinite to, vladajte sobom i vladaćete svetom.

IMG_5245

Nadamo se da ćete u 2014. biti najbolja verzija sebe. Pratite svoje srce i snove i budite nadasve – srećne!

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>