MLADOŽENJINE PRIPREME ZA DAN VENČANJA

Buduće mlade, često pripremu za dan venčanja koriste kao priliku da ugode sebi. Venčanje svakako predstavlja događaj  u kojem je mlada centralna figura, stoga su pripreme temeljne. Kako venčanje samo po sebi mnogo košta, a istini za volju,  predstavlja i priliku da se zaradi, buduće mlade su spremne da odvoje nešto više novca  i počaste sebe skupocenim tretmanima. Pored  uobičajenog manikira, pedikira, kozmetičkog tretmana, depilacije, potamnjivanja kože, friziranja i šminkanja, beljenja zuba, sve popularnije metode ulepšavanja su mezoterapija, botoks i popunjavanje bora hijaluronskom kiselinom, pa čak i (za najozbiljnije i najhrabrije) intervencije kod plastičnog hirurga.

crop2

onahazymorning.com

Sa druge strane, muškarci pred sobom nemaju toliki izbor načina ulepšavanja i negovanja, ali, naravno i njima je izuzetno važno kako će izgledati na dan sopstvenog venčanja. Oboje ćete tog dana biti fotografisani stotinama puta. Vrlo često, buduće mladoženje kao prvi korak priprema za venčanje, ako govorimo o fizičkom izgledu, je skidanje viška kilograma. Pošto i Vaš budući muž zaslužuje malo pažnje, ugađanja i ulepšavanja, predlažemo da ga počastite tretmanom u berbernici.

Bez obzira, da li muškarac ima brkove ili bradu ili ne, priprema za dan venčanja je savršena prilika da se o njegovoj kosi i bradi pobrine profesionalac (bez straha od puštanja krvi, kao nekad). On ne zaslužuje ništa manje od pedantno izbrijanih obraza i vrata i savršeno oblikovane i skraćene brade i kose. Umotavanje lica u topao peškir, korišćenje profesionalnog pribora poput tradicionalne britve,  pomada i voskova za negu brade, posvećenost stručnog osoblja doprineće ne samo negovanom izgledu, već i njegovom samopouzdanju.

b4e73d410a5f9423a25c0d63dc488369thelane

thelane.com

Nekada je berbernica bilo mnogo više, retke su se održale do danas, uz radnje nekih drugih starih zanata. Na našim prostorima brada ima dugu istoriju. Posle Drugog svetskog rata od strane komunističkog režima biva skoro potisnuta. Devedesetih godina počinje da se vraća stidljivo i polako. Danas zauzima visoko mesto među muškom populacijom i u srcima ženske populacije. Brkovi i brade su toliko popularni da možemo govoriti o pravom trendu. Brada može odražavati lični stil i ukus, trend, znak pripadnosti ili buntovništvo. Brada je zapravo najstariji ukras koji je muškarac imao, pre odeće, nakita i tetovaža. Povratkom brade i brkova, otvaraju se nove berbernice u kojima je objedinjen spoj tradicije, kvaliteta usluge i savremenog pristupa ugađanja klijentu. One predstavljaju svojevrsne male spa oaze za muškarce.

GroomingMarvellous_Main_BSW36

bestscottishweddings.com

Za dan venčanja najbolje je držati se klasičnog stila kada je reč o frizuri i brijanju. Treba imati na umu da su fotografije sa venčanja trajne, a trendovi nisu. Najbolje je ostati dosledan sebi i svom izgledu, što znači da na primer ako muškarac već duži period ima bradu ili dugu kosu i po tome je prepoznatljiv, venčanje nije prava prilika za radikalne promene. Preporuke profesionalaca su da se najbolji rezultati postižu šišanjem nedelju dana pre dana venčanja i brijanjem ujutru na dan venčanja. I za kraj, za muškarce otvorenijih shvatanja,  predlažemo još i negu i oblikovanje noktiju  i zanoktica, doterivanje obrva, sunčanje kao i uklanjanje malja.

Foto: get-fucked-and-get-inked.tumblr.com,

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>