Lako do venčanice iz snova sa manjim budžetom?

Hajde da se ne lažemo – i najbolje među nama, i one najmanje romantične, one najpraktičnije među nama, najmanje sujetne, sanjaju pomalo o svom svadbenom danu. Onom danu kada nećemo morati da istrčimo iz kuće sa masnom kosom i bez šminke da bismo, menjajući tri prevoza, stići na posao koji i ne volimo mnogo. Kada nećemo sedeti u kancelariji kao nevidljivi radnici u fabrici. Dan kada će ona devojčica koja smo bile u vrtiću proživeti svoj naivni san – da bude princeza. Želimo da blistamo. Da nas gledaju svi i razneženo plaču, a možda nam malo i zavide. Naš savršeni dan!

A onda krene planiranje svadbe – 10 000 evra na svadbu. Venčanica koju želimo – 5 000 evra (proklete bile emisije o mladama na TLC-u). Ko će to da plati? Možda ćemo morati da se zadovoljimo onom haljinom koja nam je ok, nećemo dobiti onu koja nam je oduzela dah.

PROČITAJTE I OVO: Venčanica iz snova vs. telesna građa

E pa mi iz redakcije ne damo da se to desi. Razumemo da niste iz porodice Hilton, ali to ne znači da ne morate tako da izgledate, bar na jedan dan. U stvari, kakvi Hiltonovi. Kaziragi, princeza od Monaka.

Evo kako.

IZNAJMITE VENČANICU

Foto: Rent Her Runway

Haljina sa slike iznad može se iznajmiti za 79 dolara ovde.

Ovo zvuči prilično očigledno, ali jeste dobra ideja, verujte. Ima dosta salona koji zaista čuvaju haljine i izgledaju novo. Ne brinite. Obiđite sve salone na vreme i verovatno ćete naći nešto baš za princezu u vama.

PROČITAJTE I OVO: Neću belu venčanicu

SAŠIJTE VENČANICU

Foto: Burda Style

Haljina sa slike iznad ima instrukcije za šivenje na ovom sajtu.

Pažnja: ovo radite samo i jedino ako imate proverenu šnajderku. Ne želite da izgledate kao neuspeli projekat sa Pinteresta. Dobro se raspitajte, kupite dobar materijal i razmislite kako će to da vam stoji – nije svaka haljina za svako telo. Idite redovno na probe i dosađujte šnajderki maksimalno, da biste dobili ono što želite.

KUPITE HALJINU NA INTERNETU

Foto: PreOwnedWeddingDresses

Ne, ne pričamo o Ali Expressu i sličnim prevarama, već o sajtovima koji prodaju samo brendiranu garderobu, ali polovnu. Na istim sajtovima možete kupiti i svašta osim venčanice – torbe, cipele… Stvari nisu badava, ali sajtovi imaju verifikovane “kuratore” koji proveravaju da li je određena stvar u dobrom stanju, da li je original, da li je najbolja po toj ceni, da li će vam i u kom roku stići, tako da nemate strah od bilo kakve prevare. Pogledajte sajtove TheRealReal, Vestiaire Collective, PreOwnedWeddingDresses (haljina na slici iznad je sa tog sajta i košta manje od 100 evra).

Foto: still White

Haljina sa slike može se kupiti za 399 dolara na ovom linku.

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli da ostvarite svoj san. Ostavite u komentarima savete drugim budućim mladama koje žele da izgledaju kao milion dolara za manje novca.

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>