Kako biti najbolji gost na venčanju

Stalno pričamo o venčanicama i recepcijama, ali venčanja se obično dešavaju nakom drugom.Vama samo jednom, bar bi tako trebalo. U vrh glave tri puta. Niste vi Elizabet Tejlor. Ipak, čak i kada je tuđe, venčanje je specijalan događaj (osim kad vam se ženi bivši, tad nije ni malo posebno). Svi se mi radujemo pozivnici, ali zaboravljamo da treba i srećni par da se obraduje nama. Ili bar da se ne pokaju što su nas zvali. A kako to da uradimo? Evo par važnih stavki.

Nemojte završiti na toksikologiji

Super je popiti dva-tri vinca, ali treba da slavimo njih dvoje a ne vaš (ne)izdržljiv želudac. Povraćanje po mladinoj haljini će vas staviti na listu bar nepoželjnih zvanica. Najblaže rečeno. Ipak, i taj alkohol plaćaju njih dvoje. Nazdraviti u njihovu čast je lepo ako nazdravljate do pet puta. Šesti put će piće ići pre u wc šolju nego na zdravlje.

drunk-wedding-guest2

Ne spominjite njihov singl život

Od momenta kada se venčaju, on nije imao oni veeeliku ljubav, a ona je što se vas tiče ušla nevina u brak. “Jao draga da li se sećaš kada smo lovile momke po Priveu, nije to tako davno bilo, je l’ se sećaš?”. Ne seća se, a ne sećate se ni vi. Mlada je sedela u biblioteci svaki dan i šetala se retko, osim u prisustvu majke. Niste joj držali glavu dok je povraćala. Nije bila sa onim likom na Košutnjaku. Onaj dečko sa kim je bila 8 godina u vezi je drug sa fakulteta i homoseksualac. Njegova velika ljubav je plod vaše mašte.

Ne budite lepši od mlade

Stari, dobri bakini saveti. Znamo da treba lepo izgledati, ali je ovo njen dan i ponašajte se u skladu sa tim. Vi ste svoj dan imale ili ćete ga taj dan imati, pa ćete pokazati svoje adute. Čak i ako mlada i nije neka lepotica, danas jeste. Danas je Sindi Kraford običnjakuša u poređenju sa mladom. Izaberite pristojnu haljinu, a ne onu u kojoj su vas pitali da se slikate za Playboy. Ni vi ne želite da vam jednog dana mladoženja bali za drugaricom na sopstvenom venčanju, a karma je osvetnica.

Obucite se pristojno

Znamo da je 21. vek ali to ne opravdava neurednu frizuru, patike, farmerke i tome slično. Ako vam se ne nose haljine, tu su kombinezoni ili čak odela. Neurednom i previše ležernom garderobom izražavate nepoštovanje prema mladencima. Nema prakratkih suknjica i predubokih dekoltea. Kultura je najbolji adut!

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Komentari su onemogućeni.