Kako odabrati svadbenu tortu?

Kada se organizuje svadba, retko ko je svestan koliko truda, rada i nerviranja vas čeka oko stvari koje vam nisu ranije pale na pamet – od dekoracija, benda do svadbene torte. Koji ukus odabrati? Mužu se sviđa ova, svekrva kaže da je grozna, svekar ima dijabetes pa treba i na to misliti, torta je skupa, ko će to da plati, da li je bolje platiti više, pa ići na sigurno ili je bolje uštedeti? Kao i obično, Naša Svadba je tu da pomogne.

Mislite na ukus

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Najbolje je odabrati tortu na nekoliko spratova, pa uzeti svaki sprat sa drugim ukusom. Možete najveći, prvi sprat torte da uzmete od oraha – prvi sprat mora da bude tvrđa torta da bi se konstrukcija držala. Drugi sprat uzmite od čokolade, na primer. Treću, najkremastiju tortu sačuvajte za vrh torte, jer najmekša ide gore. Tu tortu možete tražiti da bude od stevije, umesto od šećera, sa voćem, tako da stariji gosti koji eventualno imaju problema sa šećernom bolešću, takođe mogu da se zaslade.

Mislite na cenu

Treba da znate da je kilo torte u proseku od hiljadu do dve hiljade dinara. Sve to zavisi od poslastičarnice, ali najviše od ukusa. Ne možete očekivati tortu sa bademima i marcipanom za male pare. Ako želite da uštedite, izaberite voćnu ili čokoladnu tortu bez koštunjavog voća i preteranih dekoracija – te torte ionako svi najviše vole.

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Mislite na količinu

Računajte da je kilo torte dovoljno za desetak ljudi. Znači, 100 ljudi, 10 kila torte. To zavisi od tipa torte – torte sa orasima su obično teže od kremastih torti. Uvek uzmite jedno kilo više. Bolje da ostane, nego da neko ne dobije parče.

Mislite na dekoraciju

Ako se već i oko torte počinju rasprave, savetujemo da izaberete jednostavnu tortu koja će pomiriti razne ukuse u porodici i među svatovima. Ipak, na kraju, bitniji je mir od neke torte.

Photo: Pinterest

Photo: Pinterest

Odaberite poslastičarnicu

U Beogradu najlepše torte prave Dolce by Tintolino i Mandarina Cake Shop, ali su i skupi. Ako želite da uštedite, raspitajte se u okruženju da li neko ima preporuku – ima žena koje prave u kući fenomenalne torte po povoljnijim cenama. Naručite tortu bar dve nedeljne ranije, većina poslastičarnica vrši dostavu na mesto slavlja.

Imajte u vidu da je na kraju krajeva, torta zaista manje bitan deo. Bitno je ko će da je seče, kakav će provod da bude na venčanju i kakav brak sledi posle svadbe.

Želimo vam lep provod, slatku tortu i mnogo ljubavi.

Ako imate neki savet za naše čitaoce, ostavite im komentar ispod teksta. Takođe, da li imate da preporučite neku poslasitačarnicu?

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>