Kako da ostanete srećni u braku nakon porođaja

Novi član porodice je stigao! Čestitamo, sigurno ste uzbuđeni. Verovatno i fokusirani samo na bebu, što je ok, normalno i očekivano. Verovatno ne znate gde se nalazite od uzbuđenja i novih obaveza (tako je bar meni bilo). Pelene, da li stavljati široki povoj ili ne? Da li ste ga pretoplili? Nema mleka? Bole vas grudi? Da li rana zarasta dobro? Kako da izbegnete mastitis? Koju dohranu izbrati, da li je bolji Aptamil ili Novalac? Kako spavati kad dete spava kad morate da usisavate?

Kapiramo, totalno ste u tome i bebac je ubedljivo najvažniji. Ali čim dođete sebi malo, setite se i braka tj. muža ili žene. Ako želite najbolje detetu, sigurno želite da raste u srećnoj porodici, a to zavisi samo od vas dvoje.

Ali kako, kad imate toliko obaveza?

PROČITAJTE I OVO: Svadba nakon bebe

PODELITE IH

Jasno se dogovorite šta ko radi. Ako koristite dohranu, možda on može da ustane ujutru i nahrani dete dok vi malo odmorite? Isto može ako se izmuzavate, pa ostavite flašicu koju on može da da bebanu. Možda on menja pelene, a vi hranite bebu? Dogovorite se tako da i mama ima malo vremena za disanje. Ne živimo u kamenom dobu.

USKLADITE STAVOVE

Iako se mnogi parovi ne slažu oko načina odgajanja deteta, budite sigurni da ako mišljenja ne uskladite, brzo ćete živeti u ratnoj zoni, pošto će biti samo više tema oko kojih ćete se svađati što dete bude starije. Ako ne možete da uskladite mišljenja. onda nek bude nekad po vašem, nekad po njegovom. On neće široki povoj i misli da dete treba da spava samo, a vi mislite suprotno? Važi, onda nema širokog povoja, ali dete spava sa vama ili obrnuto.

PHOTO: Shutterstock

PROČITAJTE I OVO: Kako zabaviti decu na venčanju

OBNOVITE STRAST

Nakon šest nedelja, uglavnom lekari daju zeleno svetlo za seks. Vi krenite u akciju kad vi budete spremni, ali do tada negujte dodir, poljubac i nežnost. Mnogi parovi se udalje tokom ovog lepog, ali i stresnog perioda – nemojte to dozvoliti. Naša preporuka je da dete ne učite da spava u vašem krevetu iz očiglednih razloga, ali to je već na vama. Nađite vremena za zagrljaj i nemojte potpuno zapostaviti partnera.

BAKA SERVIS

PHOTO: Shutterstock

Slobodno dajte bebu baki malo. Odgajila je vas, može i da pričuva unuče, a sigurno će biti i neviđeno srećna da čuva malu bebicu kojoj se toliko radovala. Verovatno će ceniti ukazano poverenje. Za početak, možete da date bebicu na pola sata, dok vi odete na kaficu, pa vidite kako se osećate, da li ste spremni da date bebu i na duže čuvanje. Popričajte malo, družite se, ljubite se, setite ste ko ste jedno drugom osim što ste roditelji.

Još jednom, čestitamo!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>