Kako biti dobra žena

Mnoge žene mešaju feminizam sa mržnjom prema muškarcima. Feminizam je jednakost polova, ne u smislu da su polovi isti, već da zaslužuju ista prava, isto poštovanje i iste prilike za obrzovanje i zaposlenje. Biti dobar partner, žena ili muž, nikad neće izaći iz mode. Druge žene misle da su “obavile posao” udajom, a to je daleko od istine – tada posao i počinje, a zadatak nije samo ostati u braku, već ostati u SREĆNOM braku i učiniti sebe i partnera srećnim. Ali kako ostati srećan? Pročačkajte malo po našim savetima, a ako vi imate dobar savet, molimo vas da ga podelite sa nama.

PROČITAJTE I OVO: Šta kada vaš partner boluje od depresije?

POSTAVITE REALNA OČEKIVANJA

Nemojte u prvim mesecima veze učiti muškarca da ćete vi sve da radite. Samo će se kasnije razočarati ili ćete stvarno sve i da radite, a onda ćete biti džangrizavi i nervozni, a njemu neće biti jasno zašto. Odmah mu objasnite šta očekujete od njega – on baca đubre i usisava sredom, petkom i nedeljom, on plaća večeru, a vi račun za struju – brak je partnerski odnos u kom zajedno treba da gradite budućnost i delite obaveze. Ne hvalite ga kad baci đubre – to je njegova obaveza, koju mora da poštuje.

FOTO: Shutterstock

NEGUJTE POLJUPCE, DODIRE I SEKS

Poljubite ga svaki put kad se vidite i kad se rastajete. I češće! Nemojte ga maziti samo kada znate da sledi seks – zagrlite ga bez razloga, češkajte ga kad gleda film, on će sigurno uzvratiti. Ako radite ove stvari, nikad nećete zapasti u fazu da nema seksa ili da se udaljite telesno i emotivno.

PROČITAJTE I OVO: Zašto je bolje ući mlad u brak?

DAJTE MU DO ZNANJA DA GA VOLITE, CENITE I POŠTUJETE

Poštovanje je važno koliko i ljubav. Nemojte uzeti zdravo za gotovo što vredno radi da obezbedi vašu porodicu, iako radite i vi ili možda i zarađujete više od njega. Recite mu da ste srećni što ga imate u svom životu, što je dobar otac ili je pažljiv u krevetu, što je dobar prema vašoj porodici. Kad se oseća cenjeno, voleće vas zauvek. Ono na šta usmeravate fokus raste.

RADITE NA SEBI

Nemojte svaliti svu svoju težinu na njega i rastite kao osoba, tako da uvek ima u nešto novo da se zaljubi. Pri čemu, nemojte to raditi samo zbog njega, već zbog sebe. Da li je to trening, posao, hobi, razvijajte se. Kada je to slučaj, nećete mu dosaditi i neće se osećati odgvorno za vašu sreću. Vi možete da pomognete partneru da bude srećan i on vama, ali na kraju dana, SVAKO ODGOVARA ZA SVOJU SREĆU.

FOTO: Shutterstock

DAJTE MU MESTA ZA DISANJE

Nemojte zabranjivati viđanje sa društvom, utakmice, život van vas. Ako ne želite da vas gleda kao svoju majku, nemojte tako ni da se ponašate. Ne zivkajte ga svaki čas. Živi i pusti druge da žive.

PROČITAJTE I OVO: Koliko seksa zapravo možete da očekujete u braku?

IZNENADITE GA

Da li ćete napraviti posebno lep doručak ili mu prirediti ples u donjem vešu, nije važno. Nešto van rutine će napraviti stvari zanimljivijim i osećaće se voljeno.

Sve ovo ne znači da samo vi treba da radite navedene stvari – za srećan brak je potrebno da oboje učestvuju jednako.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>