Istetovirana mlada

O tetoviranju

Sa porastom popularnosti tetoviranja pojavila se i dilema – da li sakriti ili istaći tetovaže na sopstvenom venčanju. Poslednjih godina, kako u svetu tako i kod nas, tetoviranje je dostiglo veliku popularnost.  Po tetovažama se više ne prepoznaju robijaši, članovi bandi, vojnici, bajkeri,  i dr., premda predrasude nisu u potpunosti iskorenjene. Pored toga što je tetovaža trajna i za ceo život, sve češće se za prvu tetovažu odlučuju vrlo mladi ljudi.

O velikoj ekspanziji popularnosti ali i pogrešnim i nepromišljenim izborima govore i brojne tv emisije koje za teme imaju upravo tetovaže. U njima saznajemo emotivne životne priče koje stoje iza svake tetovaže. Prepravljaju se izbledele, amaterski urađene, nastale u mladosti, često u stanju pijanstva,  ili jednostavno izgubljenog smisla. Vremenom svi se menjamo. Oblikuje nas život i iskustvo, okolnosti, ljudi koji ulaze u naš život ili iz njega izlaze. Samim tim nije za neočekivati da tetovaže izgube značaj i smisao koje su za nas imale pre 5, 10, 15 ili više godina.

1_55339aa864cb5

www.sos.fishki.net

Žene i tetovaže

Način na koji društvo tretira istetovirane ljude dosta je izmenjen u pozitivnom smislu. Imati tetovažu postalo je normalno kao i bilo gde drugo na svetu. Po ovom pitanju, kao i po mnogim drugim, žene su stale rame uz rame sa muškarcima. Kod oba pola, tetovaže su sve manje izuzetak a sve više standard.

Poslednjih godina u svojoj okolini primećujem da je majčinstvo jedan od motiva zbog kojeg žene žele svoju prvu tetovažu. Tetoviraju uglavnom inicijale i imena dece, kao i datume rođenja. Koliko god da se stav i odnos društva prema tetoviranim ljudima umnogome promenio u odosu na period pre nekoliko decenija, opstao je jedan tabu. Slika koja je generaciji naših majki bila nezamisliva u periodu kada su i same stupale u brak je tetovirana mlada.

Found on minutebuzz.com

www,minutebuzz.com

Mlada i tetovaže

Buduća mlada koja ima dosta tetovaža može se naći pred dilemom – da li na venčanju da prikrije ili pokaže svoje tetovaže. Sasvim je u redu ako želite da prikrijete Vaše tetovaže iz poštovanja prema crkvi i sveštenim licima, i starijim gostima na vašem venčanju ili iz bilo kojih drugih razloga. Šminkom i pažljivim odabirom modela haljine i ogrtača može mnogo da se postigne.

 Ali ako ste samo zabrinute kao će se one stilski uklopiti u kombinaciji sa venčanicom, želimo da Vas ohrabrimo. Ne morate se odricati ni elegantne haljine, nakita, frizure, cveća u kosi. Ne umemo to da objasnimo, ali jednostavno, romantični i elegantni detalji i tetovaže čine vrlo dobar spoj, i savršeno idu zajedno. Kako znamo da veliki broj mladih žena svakodnevno hrabro i sa ponosom nosi svoje tetovaže, verujemo da će i na dan sopstvenog venčanja pokazati svoje buntovničko, emotivno i kreativno lice. Tetovaže govore za nas o tome kroz šta smo prošli, šta i koga volimo, ko nam nedostaje i u kom pravcu idemo. Kako god da odlučite, najbitnije je da se dobro osećate zbog toga.

Privremena tetovaža sa datumom Vašeg venčanja i inicijalima može biti vrlo originalan poklon za goste. I za kraj, posle venčanja pravo je vreme za još jednu tetovažu, zar ne?

5b96bc4daa6fbd1c09520f0e90be8351

www.elitedaily.com

Foto:  www.sos.fishki.net

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>