Feng šui za početak bračnog života

Nakon višemesečnog napornog planiranja i uspešno realizovanog venčanja  mnogi sveži bračni parovi se useljavaju u novi prostor i započinju zajednički život. Smatramo da je ovo pravo vreme da vam prezentujemo savete koji se tiču uređenja vašeg zajedničkog životnog prostora, tačnije njegovog najintimnijeg dela – spavaće sobe.

Najbolje rezultate za aktiviranje pozitivne energije vašeg prostora postići ćete ako se dobro informišete pre kupovine nameštaja i uređenja sobe. Ujedno, ovaj put je mnogo lakši u odnosu na naknadno ispravljanje eventualnih grešaka i energetskih blokatora.

Feng šui je stara kineska veština i umetnost stvaranja sklada između čovekovog unutrašnjeg sveta i fizičkog okruženja u kojem se nalazi. U njegovoj osnovi  je verovanje da je sve povezano sa energijom, da su vaša osećanja i emocije uslovljeni fizičkim okruženjem.

SPAVAĆA SOBA

Spavaća soba treba biti pogodna za spavanje, relaksaciju, opuštanje i naravno romantiku. Spavajući provedemo trećinu svog života. A ukoliko želimo preostale dve trećine provesti kvalitetno i srećno, od velike je važnosti posvetiti potrebnu pažnju kvalitetu sna. Naš organizam se noću regeneriše i odmara, i na taj način nas priprema za sve aktivnosti tokom dana. Osim toga energija spavaće sobe se itekako odražava na partnerske odnose. Feng šui za ljubav, naročito za bračne parove, ima za cilj da  obezbedi, poboljša i učvrsti skladan život dvoje ljudi.

bed-boy-couple-embrace-Favim.com-537263-7

www.imgarcade.com

BOJE

Pri uređivanju spavaće sobe prednost dajte pastelnim i umirujućim bojama. Jarke stimulišuće boje  pokušajte da izbegnete.

STRANA SVETA

Idealno za spavanje je izabrati zone severa ili severoistoka.

POLOŽAJ KREVETA je izuzetno bitan jer udobnost i mesto na kojem spavamo direktno utiče na naše zdravlje, poslovnu sposobnost i ljubavni (seksualni) život. Krevet ne bi trebalo da se nalazi u ćošku, najbolje je da mu se može prići iz tri pravca čime se obezbeđuje protok pozitivne energije.

Takođe, proverite da li se nalazi ispod plafonskog ventilatora (koji vrti energiju) ili grede. Idealna pozicija je ona gde se iznad uzglavlja nalazi čvrst zid (predstavlja potporu i oslonac) odakle istovremeno možete videti sve otvore, prozore i vrata, pritom vodeći računa da vam ni stopala ni glava nisu okrenuti ka vratima (veruje se da „smrtni položaj“ može dovesti do pogoršanja zdravstvenog stanja).

Jedan od važnijih feng šui tabua tiče se dušeka koji ne bi smeo biti iz dva dela, što se takođe  odnosi i na posteljinu. Treba izbegavati prevelike krevete, krevete sa prostorom za odlaganjem stvari ispod (ili fijokama) kao i direktnu izloženost svetlosti.

Idealna spavaća soba je bez ormara, komoda i ogledala, ima samo krevet i noćne ormariće. Sa obzirom da ovaj luksuz sebi retki mogu priuštiti, preporuka stručnjaka je da u ormarima i komodama vlada red, a da ogledala tokom spavanja budu prekrivena platnom.

tumblr_mayy3oomvf1rfog1uo1_500-5

www.wattpad.com

ZATVORENA VRATA

Uvek držite zatvorena sobna vrata dok spavate. Otvorena vrata su znak novih šansi i mogućnosti što je dobro u poslu ali ne i u intimnom svetu.

BEZ TELEVIZORA, RAČUNARA I OSTALIH ELEKTRONSKIH UREĐAJA

Poznato je da elektronski uređaji čak i isključeni  oko sebe imaju elektromagnetsko polje štetno po one koji se nalaze u blizini. Pored toga, feng šui teorija kaže da da imati televizor u spavaćoj sobi je isto kao i dovesti treću osobu u vezu ili brak.

POSAO VAN SPAVAĆE SOBE

Nije dobro da se u spavaćoj sobi nalazi radni sto,  računar, poslovna dokumentacija i sve ostalo  što je u vezi sa poslom, jer se na taj način energije rada i spavanja kontinuirano sukobljavaju.

REŠITE SE NEPOTREBNIH STVARI

Najteži oblik loše energije jeste stagnirana energija. Odbacujući staro, potrošeno, oštećeno, nefunkcionalno pravimo mesta da novo uđe u naš život.

UNESITE PROMENE

S vremena na vreme dobro je uneti promene u rasporedu nameštaja i dekoracije, ili ponekim novitetima kako biste stvorili novu energiju i spoznali osećaj dobrog koji dolazi sa promenama.

autor: Ljiljana Lazić

foto: www.feng-shui-and-beyond.com

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>