Dve stvari koje mlade izbegavaju (a ne znamo zašto)

Svi znamo da je dan venčanja jedan od najvažnijih u životu svake mlade žene bez obzira na to koliko pretenduje da bude emancipovana i da tome ne pridaje naročiti značaj. Ovaj dan je važan ne samo zbog toga što se ipak, udajom mnogo stvari menja u vašem životu, počev od onih formalnih (prezimena eventualno, i načina na koji će vas buduće oslovljavati) do onih suštinskih u kojima  ćete zaista graditi zajednički život sa vašim izabranikom.  Jednostavno je – svaka žena želi i ima potrebu da se taj dan oseća kao princeza i to je neosporno i ne može se sakriti ni svim pokušajima organizovanja tzv. casual, modernog, neformalnog venčanja… I zato ovaj tekst posvećujemo princezama.

wedd-1

U svim bajkama, princeze, kao što je poznato imaju dugačke haljine, po mogućnosti sa šlepom, ukrašene čipkom, dopunjene elegantnim nakitom, sa dugom kosom, stilizovanom tako da odiše prefinjenošću i elegancijom. Ali, to zaista ne mora da bude tako. Kratke haljine su nešto što neveste najčešće u širokom luku zaobilaze, a mi jednostavno ne znamo zašto. Elegancija je nešto što proizilazi iz stava, iz držanja, iz pokreta tela, iz načina izrade haljine i njene lepote i najviše iz načina na koji je nosite. Setite se male crne haljine sa niskom bisera Odri Hepbern i sve je jasno. To je nenadmašan stil, i prekopirajte ga tako što će umesto crne biti jednostavna bela haljina. Ovde naravno, ne podrazumevamo prekratke mini haljine svetlucavih materijala, njih ostavite za devojačko veče.

Druga stvar koje se mlade klone je upadljiva šminka koja podrazumeva hrabar crveni ruž i usklađeni manikir. Crveni ruž je odlika vrhunske elegancije. On svakako ima svoje mane za ovakvu priliku koje su proste praktične prirode. Naime, poznato je da se neke mlade na sopstvenoj  (velikoj)  svadbi poljube  sa zvanicama više puta nego što u toku života udele poljubaca uopšte. To je činjenica koja sa sobom povlači neizbežno otiranje ruža i ostavljanje tragova na tuđim obrazima. Kako ne biste neprestano popravljale svoj perfektno nanešeni karmin, birajte one koji su dugotrajni i kvalitetni i pažljivo pratite konture usana kada ga nanosite. Korekcije će biti neminovne, ali efekat koji ćete postići na fotografijama je mnogo upečatljiviji i glamurozniji od klasičnog “nude” mejkapa.

bridal-red-lip-MAIN-L Crveni ruž podjednako dobro stoji i crnkama,  brinetama, riđokosim i vatrenim crvenokosim ženama, kao  i nežnim plavušama. Dakle, zaista ne postoji žena kojoj on ne može da stoji, samo je potrebno odabrati podton koji će najviše odgovarati tipu i boji kože. Daje dozu preinjenosti i ženstvenosti, i što je najvažnije, lice deluje sveže i odmorno i izuzetno privlačno. Zamislite plavušu bledog lika sa gotovo nevidljivim ružem na usnama i videćete da deluje bledo i neupadljivo. Ili crnku sa izraženim crnim očima kojima baš upravo treba napraviti kontrast korišćenjem jarkog i smelog ruža. Dakle, budite smele i odvažite se da privlačite poglede divljenja.

Foto: societybride.com, bridesparkle.com,  allforfashiondesign.com Tekst: Bojana Đorojević

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:
Komentari (3)
  1. DASH

    Mislim da crveni ruz ne pristaje svakome, a i veliki problem predstavlja to sto se njim jako lako uprlja… Niko ne bi zeleo crvene tragove po vencanici, ili na primer tragove crvenog karmina na zubima…

  2. andjelija

    ako se ikad udam , stavljam crveni ruz obavezno 🙂

  3. admin

    Pobogu Andjelija, zasto se ne bi udala? 😀

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>