Devojačko veče – zabava koju ne smete propustiti

Devojačko veče – to je ona žurka na kojoj se u filmovima redovno pojavljuju prezgodni i pregoli striperi, obično obučeni u kostim policajca ili torte. Isto važi i za momačko veče (samo je obično gost “iznenađenja” striptizeta, no o ukusima se ne raspravlja). Šta se dogodi na ovoj žurci, računa se kao da se nije dogodilo. A onda, pri povratku u realnost, shvatite da su ovo najčešće scenariji iz filmova i da nemaju baš mnogo dodira sa realnošću kakvu proživljava većina ljudi…

Ukoliko spadate u “dosadnu” većinu, te vam pojam žurke nije samo lizanje šampanjca sa trbušnjaka nekog preplanulog mladića koji će plesati u tangama pred vama i vašim prijateljicama za određenu sumu novca (ne osuđujemo! ako je to vaša stvar, onda samo napred), evo nekoliko predloga o tome šta biste mogli da radite svoje poslednje večeri koje provodite kao devojka:

Žurka kod kuće: pojam “žurke kod kuće” ogroman je i rastegljiv, stoga u njega spada sve: od žurke kakvu smo upravo opisali, pa sve do pidžama partija. Dakle, da li će to da bude divljanje uz alkohol i preglasnu muziku, ili sedeljka začinjena grickalicama i ženskim razgovorima, zavisi samo od navika i senzibiliteta onoga ko je organizuje. Ako si za mirniju verziju, onda će biti druga opcija, koja će se završiti pre ponoći, kako bi imala vremena za beauty sleep pre svadbe. Ako ti ne pada na pamet da poslednju “slobodnu” noć provedeš na tinejdžerskoj girly žurci i pride imaš odličnu toleranciju na mamurluk jutro posle, onda samo napred. Granica je tamo gde je ti postaviš!

Svečana večera: iako je svečana samim tim što ima određenu prigodu, i ova varijanta može da ima brojna izdanja – od večere u fensi restoranu gde se piju papreno skupa vina, do lokalne picerije gde će se vas pet kikotati dok vas osoblje prevelik broj puta ne pogleda popreko. Svečana je zato što sa svojim prijateljicama obeležavate jedan novi početak (ali i kraj); svečanost joj ne dodeljuje lokacija, niti potrošen novac.

Izlazak u grad: ako je izlazak u grad za vas sinonim subotnje večeri, onda se od njega mnogo neće razlikovati ni devojačko veče. Ako je baš to ono što želite, onda super! Ako biste ipak ljudima oko sebe želeli da stavite do znanja da ovo za vas nije običan izlazak, onda sa svojim prijateljicama možete napraviti majice specijalno za ovo veče ili se odlučiti za tijare, odnosno bilo koji detalj koji će vas razlikovati od svih devojaka koje se sutra ne udaju. Svaka mlada to želi da istakne – sada to možete da učinite čak i vrlo napadno ako vam je gušt, a da ne izgledate ćaknuto.

♀                            ♀                           

Naravno, moguća je kombinacija svih nabrojanih varijanti: nakon žurke kod kuće ili večere, izlazak u grad, ili nakon izlaska u grad, after party kod kuće, opcije su razne. Ono što je važno to je okupiti svoje drage žene na jednom mestu i zabava će se spontano desiti, zar ne?

Foto: thebudgetfashionista.com, yourwedding-lb.com, Autor: Ina Poljak

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>