UKRATKO: Kako izabrati muško odelo?

Na izboru venčanice je uglavnom najviše pažnje. O tome se najviše priča: da li kupiti kroj sirena, da li kupiti “onu kao balsku” ili ćete izgledati kao torta, šta je predubok dekolte na venčanici, da li nositi veo ili ne… Toliko detalja i toliko truda zbog jednog odevnog komada!

E, sada zamislite da treba da kupite bar tri! Tako je sada vašem budućem mužu. Treba da nađe sako, pantalone, košulju, pa onda još i prsluk, a možda i kravatu! Ili ipak leptir-mašnu? Hm!

Kako izabrati “to” odelo? Pratite ove male savete.

Broj odela

justin

Nema onog “ma taman mi je”. Bar za taj dan izgledajte kako treba. Odelo morate probati, i to uz odgovarajuće cipele. Raširite ruke i noge kada probate odelo. Rukavi ni tada ne treba da vam otkriju zglobove, pa ako se to dešava trebaće vam broj veće.

Prepravke su verovatno neophodne

odelo1

Pošto odelo treba da vam stoji kao saliveno, verovatno će vam trebati prepravke. Odnesite odelo kod starog krojača u komšiluku, on zna sve stare običaje stila. Ako vam jedno odelo bude taman u rukavima, biće vam široko u struku, isl. Potrudite se bar za taj dan, vaša draga će to ceniti.

Materijal

odelo

Kvalitet materijala je presudan. Molimo vas, IZBEGNITE SJAJNE MATERIJALE. Oni su najbrži način da izgledate kao seljak. Vunu možete nositi cele godine, lan leti, pamuk uvek osim zimi i flanel je za zimu.

Ujednačenost u stilu

svadba u starkama

Ako će vaša draga da izgleda otkačeno, ubacite i vi neki neobičan detalj. Recimo, ako se ona udaje u starkama, možete i vi da ih nosite. Ako su te starke roze, stavite pink kravatu. Ipak, ako želi da izgleda kao Ingrid Bergman, vi izgledajte kao Hamfri Bogart.

Kao što vidite, i nije toliko teško.

REČ O DETALJIMA

odelo3

Ako sve uradite kako treba, ali odradite frizuru a la Ljuboja, džaba sve. Idite kod dobrog frizera i objasnite mu da ako bude mnogo eksperimentisao sa makazama, vi ćete da eksperimentišete sa bazukom. Vrlo jednostavno. Dalje, sa minđušom u uhu izgledate kao moron. I to je jednostavno. Lepe manžetne su vrlo old school i stvarno zanimljiv detalj. Posebno ako ih je nosio vaš otac! Gledajte i da izaberete lepe cipele. Gledajte kakve nose narodni pevači da biste znali koje da NE kupite. Nadamo se da vam je sve jasno.

P.S.

Valjda ne moramo da pominjemo da cipele treba da se slažu uz odelo, da se najki čarape ne nose na svadbu itd. Odelo ne mora da bude preskupo – pogledajte i u Zari, Pull & Bearu, ali i kod domaćih dizajnera, jer u Srbiji ima odličnih dizajnera za muškarce. Svratite u Čumić, tamo su svi.

Anđela Popović

foto: Tumblr, Benfield

 

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>