Udaješ se trudna? Evo šta bi trebalo da znaš

Iako je nekada bi “totalni blam” udati se sa stomakom do zuba, to više nije slučaj. Trudna mlada više nije nikakva novina. Jedna radnja sa venčanicama je još 2001. utvrdila da je petina prodatih haljina pravljena za trudnice. Trudnoća treba da venčanje učini još posebnijim događajem, jer ćete vrlo brzo i videti taj mali plod vaše ljubavi.

Ipak, kako je blagosloveno stanje drugačije od “normalnog”, postoji par stvari na koje treba da posebno obratiš pažnju.

Haljinu traži “u poslednjem času”

Venčanica koja ti odgovara sada ti verovatno neće biti taman za tri meseca, jer ti i stomak i grui rastu. Svoju venčanicu traži kad sve ostalo već bude gotovo. Takođe, nemoj da dozvoliš da se zbog tuđe zatucanosti odričeš stvari koje želiš. Na primer, postoji verovanje da nije ok da trudnica nosi belu venčanicu kada očigledno nije nevina. Uh, a sve ostale mlade jesu? Ako ti iko kaže nešto ovog tipa, vrati haljinu u radnju i traži da ti je dodatno izbele za još tri nijanse.

Nemoj biti preambiciozna u izboru obuće

Noge će ti oticati, pa će štikle od 15 cm verovatno da ti sabotiraju svadbu. Ako baš insistiraš na štiklama, obavezno imaj baletanke na “rezervnoj klupi”.

pg1Obrati pažnju na izbor burmi

Trudnicama često otiču prsti, pa se osiguraj da će ti prsten biti taman (a ne ogroman) i kada se porodiš. To znači: biraj burme čiji dizajn dozvoljava prepravke, u slučaju da ti se veličina prsta promeni do datuma ili posle venčanja.

Nemoj da se udaješ u devetom mesecu

Niko ne želi da ti pukne vodenjak pred matičarem. Ako nikako ne možete da tu ceremoniju obavite pre, razmisli kako bi bilo da odložite venčanje do par meseci nakon porođaja. Na svadbi ćeš sigurno želeti da igraš, a to možda nećeš moći pred porođaj (o piću da ne pričamo).

Ne obaziri se na tuđa mišljenja

pregnant_bride_cSvim moralistima zaboravi da pošalješ pozivnicu. Nema nikakvog razloga da ne budeš presrećna, jer ne samo da se udaješ: ČEKATE BEBU! Ako iko ima nešto  ružno da kaže, nije ti pravi prijatelj i stoga ga ne treba ni pozvati. Ako su već toliki vernici, trebalo bi da znaju onu “ne sudi drugome”.

Želimo ti sve najlepše: svadbu, brak i srećno, zdravo dete. Javi nam kako je prošlo!

 

Foto: Tumblr; Autor: Anđela Popović.

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>